Cine a amenințat-o pe Maia Morgenstern cu moartea. O persoană a fost reținută în acest dosar

Cristian Cojocaru, Badea Violeta 29.03.2021, 16:38
Cine a amenințat-o pe Maia Morgenstern cu moartea. O persoană a fost reținută în acest dosar

Acum două zile, Maia Morgenstern primea o amenințare cu moartea din partea unei persoane care s-a semnat ca fiind ”din partea partidului AUR”. Actrița nu a stat pe gânduri și a depus o plângere la poliție, iar o persoană a fost reținută.

A fost reținut tânărul care a amenințat-o cu moartea pe Maia Morgenstern

În urma amenințărilor cu moartea primite de către actrița Maia Morgenstern, aceasta a făcut plângere la poliție. Astfel, un tânăr a fost reținut în acest dosar. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, suspectul este acuzat de amenințate cu circumstanțe agravante, „pentru motive legate de rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, gen, orientare sexuală, opinie ori apartenenţă politică”, relatează Agerpres.

„La data de 27.03.2021, suspectul a trimis de pe adresa de email un mesaj cu caracter antisemit care cuprindea ameninţări cu moartea şi cu alte vătămări la adresa persoanei vătămate şi la adresa angajaţilor Teatrului Evreiesc de Stat”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București a anunțat faptul că a și-a declinat competența în scopul de a soluționa dosarul. Acesta a fost trimis Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3. Totodată, Teatrul Evreiesc de Stat a postat un mesaj fiind calificat drept gest împotriva unor astfel de acțiuni care îndeamnă la ură.

”Teatrul Evreiesc de Stat, în calitatea sa de instituție publică de cultură, răspunde atacurilor din ultima vreme printr-un demers cultural. Marți, 30 martie, de la ora 19.00, vom transmite gratuit, pe paginile oficiale de Facebook și YouTube ale TES, spectacolul O LECȚIE DE BUNE MANIERE de Jean-Claude Grumberg, regia și scenografia Alexandru Berceanu.

Acest spectacol, a cărui premieră a avut loc în toamna anului 2017, este interzis tuturor celor care îndeamnă la ură, de orice natură ar fi ea. Tuturor celor care îndeamnă la xenofobie și la ostilități. Tuturor celor care au uitat de umanitate. Tuturor celor ce au uitat sa râdă, să facă haz de necaz” se arată în mesajul publicat pe Facebook de către Teatrul Evreiesc de Stat.

Mesajul trimis de către tânăr Maiei Morgenstern
Mesajul trimis de către tânăr Maiei Morgenstern

Amenințările o vizau pe actriță și pe fiica sa

Amenințările primite de către Maia Morgenstern o vizau atât pe ea cât și pe fiica sa. În aceeași scrisoare publicată de către actriță pe pagina sa de Facebook, scria că și colegii acesteia vor fi omorâți, fiind utilizați termeni antisemiți. Mesajul a fost transmis pe adresa de e-mail a Teatrului Evreiesc de Stat din Capitală.

La finalul mesajului scria ”din partea partidului AUR”. Liderul AUR a dorit să facă un mesaj public în acest sens, pentru a dezminte că ar avea vreo legătură cu un astfel de mesaj.

”Alianța pentru Unirea Românilor a luat act cu stupefacție de atacul degradant, antisemit și suburban la adresa doamnei Maia Morgenstern, un artist emerit și îndrăgit de românii de pretutindeni, promotor neobosit al culturii evreiești în România, o cultură care face parte din fibra culturală a poporului român.

Suntem consternați în fața acestei intoxicări pe care o considerăm incalificabilă! Este de domeniul evidenței că acest incident trist, survenit în chip programatic cu ocazia Paștelui evreiesc, este o intoxicare care trebuie pedepsită în cel mai aspru mod. Dorim să informăm opinia publică din România că cetățeanul numit Andrei Ilarie NU este membru al Alianței pentru Unirea Românilor. Cerem organelor abilitate să se sesizeze, să identficie, să ancheteze și să pedepsească făptașul cu celeritate”, a fost mesajul lui George Simion.

Urmăriți Impact.ro și pe