Update. Un tânăr cu afecțiuni psihice, cercetat că ar fi ameninţat-o pe Maia Morgenstern cu moartea. Ce spun autorităţile

Nicu Stan, Mihai Cheleș 28.03.2021, 20:16
Update. Un tânăr cu afecțiuni psihice, cercetat că ar fi ameninţat-o pe Maia Morgenstern cu moartea. Ce spun autorităţile

Cine a ameninţat-o, de fapt, pe Maia Morgenstern cu moartea. Concluzie anchetă. George Simion a spus că este „Un atac degradant„, după ce s-a aflat că amenințarea a fost trimisă și semnată ca fiind din partea partidului AUR.

Un tânăr cu afecțiuni psihice, cercetat de autorități

Update duminică, 28 martie 2021. Au fost identificate două persoane în ancheta privind amenințările transmise actriței Maia Morgenstern. Autoritățile fac percheziții la domiciliile lor. Inspectoratul General de Poliție (IGPR) a precizat că un tânăr în vârstă de 25 ani din București, cu afecțiuni psihice, a fost condus la o secție de poliție și este cercetat de autorități.

”În continuarea cercetărilor efectuate în cauza privind mesajele de amenințare adresate doamnei Maia Morgenstern și Teatrului Evreiesc, au fost efectuate investigații pentru identificarea persoanei care a trimis mesajul, în colaborare cu SRI – Brigada Antiteroristă, fiind stabilită posibila adresă electronică IP, utilizată pentru transmiterea mesajelor. Situația în cauză este analizată și la nivelul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și DIICOT, în vederea stabilirii de elemente specifice unui act terorist, urmând a se dispune în consecință”, se arată într-un comunicat al IGPR.

Poliția a ajuns la o primă concluzie în dosarul de amenințare cu moartea al actriței Maia Morgenstern. Care este aceasta

S-a aflat cine a ameninţat-o, de fapt, pe actrița Maia Morgenstern cu moartea. Concluzia anchetei este clară. Actrița Maia Morgenstern depusese plângere la poliție, după ce a primit pe internet un mesaj de amenințare cu moartea. Astfel, Direcția de Investigații Criminale a început urmărirea penală pentru infracțiunea de amenințare.

În urma analizei mesajului primit de actriță, anchetatorii au ajuns la concluzia că adresa de IP a autorului nu este una reală. Oamenii legii au investigat dacă adresa de email folosită de autorul amenințării este asociată cu conturi de pe rețelele de socializare sau alte site-uri web, dar nici așa nu a fost descoperită nicio astfel de legătură.

Mesajul primit de Maia Morgenstern
Mesajul primit de Maia Morgenstern

Dosarul a fost trimis la Parchet

Dosarul de amenințare cu moartea a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 1 pentru a se continua cercetarea.

Celebra actriță Maia Morgenstern a primit mesajul de amenințare cu moartea, pe care l-a făcut public pe contul său de Facebook. Mesajul primit de actriț pe e-mail era semnat: „Din partea partidului AUR” și trimis de „Andrei Illarie” pe toate adresele oficiale de email ale Teatrului Evreiesc de Stat, pe care actrița îl manageriază.

Mesajul Maiei Morgenstern

Iată ce primesc de sărbătoarea de Pesach (mare sărbătoare religioasă evreiască- n.red.). Cu ocazia Zilei Teatrului”, a scris Maia Morgenstern, alături de imaginile cu textul amenințător.

George Simion, președintele AUR, a condamnat amenințările primite de actrița Maia Morgenstern și s-a dezis de acestea. George Simion le-a numit „un atac degradant, antisemit și suburban la adresa doamnei Maia Morgenstern, un artist emerit și îndrăgit de românii de pretutindeni„.

Politicienii i-au trimis mesaje de susținere actriței

Politicienii au reacționat și au transmis mesaje de susținere actriței. Unul dintre aceștia a fost și ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan. ”Cutremurător mesajul primit de marea actriță Maia Morgenstern chiar astăzi, de Ziua Teatrului! Sper ca instituțiile abilitate să îl găsească pe acest descreierat și să îl trimită unde îi este locul, la psihiatrie sau după gratii! Îmi doresc ca mesajul să nu aibă nicio legătură cu formațiunea politică AUR, așa cum invocă sceleratul.

Românii nu împărtășesc astfel de mesaje pline de venin, ură și antisemitism, mai ales că ne pregătim cu toții de sfintele sărbători pascale și de Învierea Domnului! Mesajul primit de marea actriță trebuie luat în serios de autorități! Pentru noi toți, Maia Morgenstern este o mare artistă, care a bucurat și emoționat generații întregi și suntem cu toții alături de domnia sa”, a spus Ion Ștefan.

Urmăriți Impact.ro și pe