Cinci sortimente de îngheţată Haagen-Dazs comercializate în România, au fost retrase de la vânzare. S-au găsit urme de 2-Cloroetanol (2CE) în cantitate mare

Elena Avramescu 08.08.2022, 15:00
Cinci sortimente de îngheţată Haagen-Dazs comercializate în România, au fost retrase de la vânzare. S-au găsit urme de 2-Cloroetanol (2CE) în cantitate mare

Înghețata Haagen-Dazs, din nou în mijlocul unui scandal după ce au fost detectate mai multe urme de 2-Cloroetanol (2CE) într-un lot specific de produse. În acest sens, General Mills, fabricantul îngheţatei Haagen-Dazs, a decis să fie rechemate voluntar cinci sortimente de îngheţată, care sunt comercializate în România. Anunțul a fost făcut pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Îngheţată Haagen-Dazs, retrasă de pe rafturile magazinelor din România

Este vorba despre sortimentele de îngheţată Haagen-Dazs Belgian Chocolate 8X460 ml, Macadamia Nut Brittle 8 X 460 ml, Cookies & Cream 8X460 ml, Macadamia Nut Brittle 24X95 ml și Belgian Chocolate 24X95 ml.

„Această decizie a fost luată ca urmare a detectării unor urme de 2-Cloroetanol (2CE) într-un lot specific de produse Haagen-Dazs şi este întreprinsă ca măsură de precauţie. Acţiunea are loc în urma unor investigaţii care au stabilit că sursa neconformităţii este un furnizor individual şi se limitează la anumite date limită de consum ale anumitor produse din lotul în cauză.

După ce a investigat în mod proactiv această problemă pentru a determina sursa, General Mills ia măsura de precauţie de a retrage în mod voluntar toate loturile afectate de Haagen-DazsTM din toate punctele de vânzare din România”, găsim notat în anunţ.

General Mills a decis să facă mai multe investigații cu privire la principala cauză a acestei probleme de neconformitate, care a arătat că nivelurile de urme de 2-Cloroetanol (2CE) pot fi depistate la un ingredient asigurat de către unul dintre furnizori. În plus, nivelurile substanţei detectate depăşesc limitele de detecţie analitică.

Cinci sortimente de inghetata Haagen-Dazs comercializate in Romania, au fost retrase de la vanzare
Inghetata Haagen-Dazs, retrasa de la vanzare

„La Haagen-Dazs, calitatea şi siguranţa alimentelor reprezintă prioritatea noastră principală. Haagen-Dazs nu foloseşte 2-Cloroetanol (2CE) în niciunul dintre produsele sale şi respectă toate reglementările privind siguranţa alimentară şi standardele stricte din fiecare piaţă în care operăm, inclusiv România. Regretăm orice inconvenient cauzat din cauza acestei rechemări de pe piaţă”, mai notează sursa citată.

În cursul acestei dimineți, mai multe hipermarlet-uri din România au decis să retragă produsele menționare, mai precis Cora a anunţat rechemarea produsului Haagen-Dazs Macadamia Nut Brittle 8X460 ml cu termen de valabilitate 4 aprilie 2023 şi 21 aprilie 2023, Carrefour a produselor Macadamia Nut Brittle 8X460 ml cu termen de valabilitate 21 aprilie şi 4 aprilie 2023, iar Profi a produsului Haagen-Dazs Macadamia Nut Brittle 8X460 ml.

Toți clienții care au apucat să achiziționeze unul dintre aceste produse pot returna produsul sau bonul la locul de cumpărare pentru o rambursare totală.

General Mills a mai efectuat o rechemare voluntară între 12 și 14 iulie, adresată lanţurilor de supermarketuri Auchan, Selgros, Carrefour, Mega Image, Cora, Kaufland şi Profi, fiind vorba despre produsele de îngheţată Haagen-Dazs Plain Vanilla (vanilie simplă), din cauza unei probleme de neconformitate din partea unui furnizor de extract de vanilie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...