Cinci lucruri care te fac să slăbești în somn. Acestea topesc kilogramele nedorite

Andreea Bisinicu 27.11.2020, 09:01
Cinci lucruri care te fac să slăbești în somn. Acestea topesc kilogramele nedorite

Cinci lucruri care te fac să slăbești în somn. Acestea topesc kilogramele nedorite. Ce trebuie să mănânci pentru a obține silueta la care visezi. E chiar simplu.

Cele cinci lucruri care topesc kilogramele nedorite

Cine nu își dorește să aibă un trup de invidiat, cu o talie de viespe bine conturată și puține kilograme care să apară pe cântar? Nu vorbim despre slăbitul cu ocazia sezonului estival. O persoană sănătoasă trebuie să aibă grijă de corpul său 12 luni pe an. În perioada în care ne aflăm, în care pandemia de coronavirus ne dă bătăi de cap, românii au pus câteva kilograme zdravene în plus, deoarece stau acasă foarte mult și mănâncă din plictiseală. Nutriționiștii atrag atenția asupra faptului că grăsimea nu este bună pentru organism, deoarece poate cauza probleme cardiace, de natură respiratorie sau digestivă. „Minte sănătoasă în trup sănătos”, această vorbă nu putea fi mai adevărată de atât. Te-ai gândit vreodată că poți pierde câteva kilograme în timp ce dormi? Da, iată care sunt cele cinci lucruri care te fac slăbești în somn.

Cinci lucruri care te fac să slăbești în somn. Dormi mai mult

Pare o glumă, dar nu este. Mai ții minte, când erai copil, atunci când venea mama sau bunica la tine dimineața să te trezească din somn, pentru că nu e bine să dormi foarte mult? Acum te poți duce să le dovedești contrariul. Experții în nutriție ne sfătuiesc să dormim mai mult, dacă vrem să surprindem cântarul cu kilograme în minus. Potrivit celor de la csid.ro, un studiu realizat de cercetătorii americani de la Institutul Salk din California a arătat că persoanele care au mâncat pe parcursul a doar 11 ore au dat jos aproximativ 3,5% din greutate în doar patru luni de zile. Pur și simplu mergând mai devreme la culcare și mâncând mai rar!

Cinci lucruri care te fac să slăbești în somn. Mănâncă cereale la prânz

Ciudat, nu? Cerealele se consumă, de obicei, dimineața, cu lapte sau iaurt, pentru a avea un boost de energie toată ziua. Însă, specialiștii spun că este recomandat să mâncăm cereale și la ora prânzului. Nu doar au foarte multe vitamine și fibre, sănătoase pentru organism, dar cerealele integrale sprijină producția de serotonină, hormonul bunei-dispoziții. Acesta, mai departe, se convertește în melatoină, hormonul „întunericului”, cel care ne ajută să adormim mai ușor și să avem un somn odihnitor și neîntrerupt. Așadar e bine să consumăm cereale pentru a slăbi în somn.

Lumina artificiala de la telefoane sau laptopuri te pot impiedica sa ai un somn linistit
Lumina artificiala de la telefoane sau laptopuri te pot impiedica sa ai un somn linistit

Nu te mai uita pe telefon sau laptop înainte să adormi

Pare de domeniul SF, nu-i așa? Probabil te întrebi ce legătură are faptul că te uiti la telefon sau urmărești un film sau serial înainte să mergi la culcare? Experții în sănătate de la American Journal of Epidemiology  spun că expunerea la lumina ecranelor (laptop, telefon, TV) nu doar că îți amână somnul, dar poate contribui și la acumularea kilogramelor. Conform acestui studiu, cei care au participat au avut un risc cu 20% mai mic de a se îngrășa atunci adormeau într-o cameră unde erau toate luminile stinse.

Evită să consumi ciocolată înainte să dormi

Ciocolata e delicioasă, normal, cui nu-i place? Dacă totuși vrei să o consumi, nutriționiștii îți recomandă să mănânci ciocolată neagră, cu un extract mai mare de cacao. Este mai sănătoasă, are mai puține calorii, e bogată în antioxidanți și ajută la scăderea nivelului de stres. Cu toate acestea, specialiștii recomandă să nu consumi ciocolata cu câteva ore înainte de a merge la culcare. Motivul? Ciocolata conține 40-50 de miligrame de cafeină la o porție de 40 de grame, substanță găsitî în cafea sau cola, care îți dă un plus de energie și care te va împiedica să pui geană pe geană.

Nu mânca prea mult la cină

Cu alte cuvinte, este indicat să mănânci la masa de seară exact aceeași cantitate pe care o consumi și la micul dejun sau la prânz. Nu sta toată ziua flămând ca apoi să dai iama în frigider, în toiul nopții. Organismul are nevoie de trei ore pentru a digera mâncarea, spun nutriționiștii. Dacă te vei culca cu burta plină, nu vei avea un somn odihnitor. Dacă ești un gurmand convins consumă carne de curcan. Aceasta conține tripoftan, un aminoacid care te ajută să dormi mai liniștit.

Urmăriți Impact.ro și pe