Cîmpeanu nu închide şcolile din Ilfov aşa cum au sfătuit cei de la DSP. „E o iresponsabilitate”

Stan Filon, Alexandru Teodorescu 14.10.2021, 12:04
Cîmpeanu nu închide şcolile din Ilfov aşa cum au sfătuit cei de la DSP. „E o iresponsabilitate”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, nu ține cont de recomandarea Direcției de Sănătate Publică și ține deschise școlile din județul Ilfov, deși rata de incidență a depășit chiar și 15 cazuri la mia de locuitori! Acesta spune că DSP-ul dă dovadă de iresponsabilitate și spune chiar că și-a depășit atribuțiile!

Sorin Cîmpeanu ignoră recomandările DSP și menține școlile deschise în Ilfov

Recomandarea Direcției de Sănătate Publică de a închide școlile din județul Ilfov l-a scos din sărite pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care se pare că vrea cu orice preț ca elevii să meragă în continuare la școală, chiar dacă rata de incidență a depășit 15 la mie!

În plus, ministrul Educaţiei critică dur recomandarea de a închide toate şcolile din Ilfov făcută de DSP. ”Să pui semnul egal între toate aceste şcoli şi să le treci pe toate online înseamnă iresponsabilitate şi depăşirea atribuţiilor legale. Şi încă ceva: sunt 270 de unităţi de învăţământ, cu sau fără personalitate juridică, în judeţuI llfov. Dacă voiai să faci o asemenea propunere, făceai frumos o anchetă epidemiologică în fiecare din aceste 270 de şcoli şi îţi fundamentai propunerea pe această anchetă epidemiologică”, a declarat ministrul miercuri seară, la Digi 24.

Sorin Cimpeanu ignora recomandarile DSP si mentine scolile deschise in Ilfov
Sorin Cimpeanu ignora recomandarile DSP si mentine scolile deschise in Ilfov

”Dacă ne apucăm fiecare dintre noi să formulăm propuneri în afara cadrului legal (…) nu cred că este o variantă”

Sorin Cîmpeanu spune că propunerea DSP Ilfov nu a primit undă verde din partea prefectului judeţului. ”Nu, pentru că prefectul judeţului Ilfov s-a exprimat foarte clar: el este pus acolo să respecte legea, legea nu permite formularea unei astfel de propuneri, o propunere care a aruncat în haos măsurile şi aşa fragile prin care încercăm să gestionăm situaţia de criză sanitară. Pentru că dacă ne apucăm fiecare dintre noi să formulăm propuneri în afara cadrului legal (…) nu cred că este o variantă”, a mai transmis ministrul Educaţiei.

Miercuri, DSP Ilfov a cerut Inspectoratului Şcolar Ilfov trecerea în online a tuturor şolilor din judeţ pentru o perioadă de 14 zile, cu posibilitatea prelungirii acestei perioade, dacă rata de incidență va continua să crească.

”Noi trebuie să luăm nişte măsuri pentru limitarea răspândirii virusului Sars- CoV -2, iar rata de infectare la nivelul judeţului Ilfov la data de 13, astăzi, este de 14, 49, în creştere. 15 localităţi din totalul de 40 au la această dată valori de peste 15 la mie, avem şi cu 20 incidenţă.  Creşterea zilnică a cazurilor, în rândul cadrelor didactice şi al elevilor, este progresivă”, a transmis şeful DSP miercuri, potrivit News.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...