Cifrele incredibile reușite de Dacia. Cum a ajuns mașină indispensabilă pentru francezi

Nicu Stan 05.03.2021, 12:19
Cifrele incredibile reușite de Dacia. Cum a ajuns mașină indispensabilă pentru francezi

Cifrele incredibile reușite de Dacia. Cum a ajuns mașină indispensabilă pentru francezi. Ce se întâmplă cu marca românească pe piața auto mondială, citiți în rândurile de mai jos.

Dacia a susținut grupul Renalut în plină pandemie de coronavirus. Care sunt vânzările mărcii de la Pitești

Sunt cifre incredibile reușite de Dacia, care arată cum a ajuns mașină indispensabilă pentru francezi. Vânzările Dacia, chiar dacă au avut un an prost în 2020, au contat enorm pentru compania Renault Group, care deține marca românească.

Astfel, modelul Sandero 2, cel care a ieșit din fabricație de scurt timp, a fost cel mai important produs pentru Renault, reușind să limiteze, cu ajutorul vânzărilor sale, pierderile grupului din Franța.

Sandero, cea mai vândută mașină din Franța

Dacia Sandero a fost în luna ianuarie cea mai vândută mașină din Franța, o veritabilă performanță pentru un vehiculul care nici măcar nu este fabricat în Hexagon. Astfel, performanța arată cât de popular este automobilul vândut în Europa sub marca Dacia și care susține astăzi mare parte din performanța financiară a Renault Group, scrie profit.ro.

Modelul Sandero 2, care este disponibil pe aproape toate piețele globale pe care activează Reanult a fost vedeta grupului Renault și în 2020, depășind din nou cel mai vândut model al grupului, Clio.

Modelul Sandero, cel mai vândut de la Renault

Altfel spus, potrivit datelor detaliate de vânzări ale Renault, modelul Sandero a fost cel mai vândut automobil al companiei Renault SA, cea care deține mărcile Renault și Dacia.

După cum arată vânzările grupului francez, Dacia a vândut anul trecut un volum total de 484.330 de mașini, la care se adaugă 36.655 vehicule utilitare. În total, au fost comercializate 520.985 de autovehicule cu sigla Dacia.

Câte unități Sandero s-au vândut

De asemenea, cel mai vândut model al mărcii de la Pitești a fost Sandero, din care s-a vândut 188.118 unități la nivel global, cu aproximativ 31% mai puține decât în 2019, în contextul pandemiei de coronavirus, care a micșorat drastic vânzările.

Acestora li se mai adaugă câteva vândute ca vehicule comerciale, respectiv 945, precum și primele 289 de exemplare din Sandero 3, vândute la final de anul trecut, cel mai probabil către dealeri.

Câte unități au fost vândute în Europa

Din totalul mașinilor enumerate mai sus, 158.762 de unități au fost vândute pe piața europeană, restul fiind vândute pe celelalte piețe externe, aculo unde Dacia este prezentă, Africa și Orientul Mijlociu.

De asemenea, Grupul Reanault a vândut încă aproape 90000 de unități Sandero pe piețe unde aproape că Dacia nu există. Cele 90000 de mașini Sandero au fost comercializate în piețe precum Rusia, America de Sud, Africa. În aceste țări, mașinile au fost vândute având pe capotă sigla Reanault și la prețuri mai mari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI