Ciclonul din Marea Neagră face ravagii în România. Meteorologii aduc veşti rele. Prognoza meteo pentru sâmbătă, 19 iunie

Nicu Stan 19.06.2021, 09:57
Ciclonul din Marea Neagră face ravagii în România. Meteorologii aduc veşti rele. Prognoza meteo pentru sâmbătă, 19 iunie

Ciclonul din Marea Neagră face ravagii în România. Meteorologii aduc veşti rele. Prognoza meteo pentru sâmbătă, 19 iunie, disponibilă în articolul de mai jos.

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 19 iunie. Veștile proaste de la ANM. Ce ravagii a făcut ciclonul din Marea Neagră la noi în țară

Ciclonul din Marea Neagră face ravagii în România. Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie aduc veşti rele în prognoza meteo pentru sâmbătă, 19 iunie 2021.

Ciclonul care a ajuns pe teritoriul României a produs dezastre în mai multe zone din ţară. În Neamţ, ploile au făcut prăpăd. Un bărbat de 78 de ani a murit după ce a fost luat de viitură, iar în Buzău, nu mai puţin de 10 oameni au rămas blocaţi pe o insulă formată de viitură. Totul s-a întâmplat pe râul Zăbala.

Zeci de localitati inundate in Romania
Zeci de localitati inundate in Romania

Cod portocaliu de ploi abundente în 12 județe

Conform meteorologilor ANM, nu mai puţin de 12 judeţe se află în continuare sub avertizare de cod portocaliu de ploi abundente. Avertizarea de vremea rea este valabilă până în această noapte la ora 23:00.

Bărbatul din Neamţ a fost surprins de viitură, iar localnicii au văzut când era dus de puhoiul de apă şi au solicitat ajutor. Omul a fost găsit la aproximativ un kilometru de locul în care a fost luat de viitură.

Furtună puternică la Cluj

De asemenea, Clujul a fost afectat de o furtună puternică, care a inundat mai multe gospodării. De asemenea, a plouat torenţial, timp de mai multe ore, în Galaţi. Aici, străzile s-au inundat, iar o ambulanţă nu a mai putut ajunge la un caz grav. De asemenea, în partea de jos a oraşului apa a ajuns la aproape o jumătate de metru.

Locuitorii din comuna Lopătari, Buzău, se aşteaptă la ce e mai rău, după avertizările meteorologilor ANM. Un pod din localitate stă să cadă, iar apa a intrat în casele oamenilor. De asemenea, cei zece oameni rămași pe o insulă formată de viitură, pe râul Zăbala, cu greutate au fost scăpați de salvatori.
De asemenea, ploile abundente au inundat şi mai multe străzi din orașul Bacău. Canalizările stradale nu au mai făcut faţă cantităților mari de apă.

Prognoza ANM pentru sâmbătă, 19 iunie

Sâmătă, 19 iunie, vremea va fi în general instabilă. În regiunile din jumătatea de est înnorările vor fi mai accentuate, în special după-amiaza. În restul ţării, pe arii extinse în sud, în est, în centru și local în rest, vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat grindină și vijelii.

Temperaturile cele mai mari se vor încadra între 19 și 32 de grade Celsius, cu cele ridicate valori în Câmpia de Vest, în timp ce temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 și 20 grade Celsius.

Cum va fi vremea în București astăzi

În București vremea va fi răcoroasă, iar pe parcursul zilei vor fi înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice. Se vor acumula cantități consistente de apă, în jur de 15…25 de litri pe metrul pătrat. De asemenea, vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei, când la rafală se vor atinge viteze de până la 40-45 de kilometri la oră. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade Celsius, iar minima va fi de 15-16 grade Celsius.

 

Urmăriți Impact.ro și pe