Christopher Plummer a murit. Celebrul actor a luat Oscarul de-abia în 2010, filmul său de referință fusese cu totul altul

Ana Anitoiu 05.02.2021, 22:40

Christopher Plummer, care l-a interpretat pe căpitanul Von Trapp în ”Sunetul muzicii/ The Sound of Music”, a murit, la vârsta de 91 de ani. Celebrul actor canadian a luat Oscarul abia în anul 2012 și nu pentru filmul său de referință, ce a fost lansat mult mai devreme, în 1965, având-o pe Julie Andrews în rolul principal.

Cum a murit actorul Christopher Plummer

Celebrul actor canadian a murit pașnic, în locuința sa din Connecticut, iar în ultimele sale clipe de viață a avut-o alături pe soția sa, actrița Elaine Taylor, cu care s-a căsătorit în 1970, la cinci ani după ce a fost lansat filmul ”Sunetul muzicii”. Această informație a fost comunicată de Lou Pitt, prietenul și managerul lui Christopher Plummer.

Soția actorului a spus că acesta a murit din cauză că a căzut și a fost lovit la cap. Christopher Plummer a mai avut două soții: jurnalista Patricia Lewis, între anii 1962 și 1967, și actrița Tammy Grimes, între anii 1956 și 1960. Din cea de-a doua căsnicie, artistul are o fiică, Amanda, acum în vârstă de 63 de ani, care a le-a călcat pe urme părinților ei, cu o carieră în actorie.

Christopher Plummer a murit. Celebrul actor a luat Oscarul de-abia in 2010, filmul sau de referinta fusese cu totul altul
Christopher Plummer si Julie Andrews, in ”Sunetul muzicii”

”Christopher Plummer şi-a iubit şi respectat profesia cu eleganţă”

Distinsul actor a câștigat un Oscar în anul 2012, pentru ”cel mai bun actor într-un rol secundar”, în urma apariției sale în lungmetrajul ”Începători/ Begginers” lansat cu doi ani mai devreme, și nu pentru ”Sunetul muzicii”, premiat cu cinci Oscaruri, inclusiv pentru ”cel mai bun film”. În plus, Christopher Plummer a primit o nominalizare pentru interpretarea sa din ”Pentru toti banii din lume/ All the Money in the World” în 2018. Potrivit rapoartelor, Plummer a decedat paşnic la casa sa din Connecticut, cu soţia sa Elaine Taylor alături.

”Chris a fost un bărbat extraordinar care şi-a iubit şi respectat profesia cu eleganţă, cu umor. A fost o comoară naţională care şi-a cultivat rădăcinile canadiene. Prin arta şi umanitatea sa, el ne-a emoţionat inimile iar viaţa sa legendară va fi un exemplu pentru generaţiile care vin. Va fi pentru totdeauna cu noi”, a spus Lou Pitt.

Christopher Plummer a avut o carieră și în teatru

Dincolo de lumea filmului, Christopher Plummer s-a remarcat și în teatru. Actorul a primit două premii Tony. În film, a mai apărut în filme precum: ”A Beautiful Mind”, ”Star Trek VI: The Undiscovered Country”, ”The Insider”, ”12 Monkeys”. În plus, actorul şi-a împrumutat vocea pentru ”An American Tale”, ”Up”, precum şi pentru serialul de televiziune ”Madeline”. Mai recent, în anul 2017, l-a înlocuit pe Kevin Spacey în filmul ”All the Money in the World” regizat de Ridley Scott, după ce actorul a fost acuzat de comportament sexual neadecvat. ”Are acest farmec enorm, fie că joacă în «Regele Lear» sau în «Sunetul muzicii». Poate să joace orice!”, a spus regizorul despre el.

Christopher Plummer a fost născut în Toronto, în anul 1929 și a fost stră-strănepotul lui John Abbott, cel de-al treilea prim-ministru al Canadei. A crescut în Quebec, vorbind fluent atât limba engleză, cât și limba franceză. Mai întâi și-a dorit să devină pianist, dar s-a îndrăgostit de actorie. A început să joace teatru în timp ce încă era la Liceul din Montreal. L-a inspirat filmul ”Henry V”, cu Laurence Olivier, din anul 1944. N-a mers niciodată la facultate, ceea ce a reprezentat un regret al său.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...