China nu renunță la strategia „zero Covid”. Peste 21 de milioane de oameni au fost carantinați, după apariția a 157 de cazuri noi

Beatrice Dumitru 02.09.2022, 12:39
China nu renunță la strategia „zero Covid”. Peste 21 de milioane de oameni au fost carantinați, după apariția a 157 de cazuri noi

Chengdu, care a raportat 157 de cazuri de coronavirus, dintre care 51 asimptomatice, este cel mai mare oraș chinez care a fost închis, după Shanghai în aprilie și mai. China continentală nu a raportat niciun deces COVID din mai, iar bilanțul total este de 5.226 de morți.

Un oraș înreg în carantină

Metropola din sud-vestul Chinei Chengdu a anunțat blocarea celor 21,2 milioane de locuitori ai săi, în timp ce a lansat patru zile de testare COVID-19 la nivel de oraș, în timp ce unele dintre cele mai populate și mai importante urbe din țară se luptă cu focarele.

Locuitorii din Chengdu, capitala provinciei Sichuan, au primit ordin să stea în carantină începând de joi, de la ora 18:00. Gospodăriile au dreptul să trimită o persoană pe zi la cumpărături pentru produse esențiale, dar trebuie să facă dovada unui test COVID negativ, a declarat guvernul orașului într-un comunicat, preluat de Reuters.

China nu renunță la strategia „zero Covid”. Peste 21 de milioane de oameni, carantinați după după apariția a 157 de cazuri noi
China a raportat 5.226 de decese de la începutul pandemiei de coronavirus.

Orașe mari au înăsprit restricțiile

Alte orașe mari, inclusiv Shenzhen în sud și Dalian în nord-est, au înăsprit restricțiile COVID în această săptămână, de la impunerea muncii la domiciliu până la închiderea afacerilor de divertisment în unele districte.

Deciziile limitează activitățile a zeci de milioane de oameni, intensificând provocările pentru China de a minimiza impactul economic al unei strategii „zero Covid”, care a ținut granițele Chinei în cea mai mare parte închise pentru turiști, în condițiile în care alte țări încearcă să trăiesc cu coronavirusul.

Angajații din Chengdu care pot au fost rugați să lucreze de acasă, iar rezidenții au fost îndemnați să nu părăsească orașul decât dacă este necesar. Locuitorii care trebuie să-și părăsească complexurile rezidențiale pentru vizite la spital sau alte nevoi speciale trebuie să obțină aprobarea personalului din cartier, în timp ce zborurile către și dinspre Chengdu au fost reduse drastic.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...