China, intervenție urgentă în războiul dintre Rusia și Ucraina. „Actuala criză s-ar putea agrava și ar putea deveni incontrolabilă”

Stan Filon 17.03.2023, 08:51
China, intervenție urgentă în războiul dintre Rusia și Ucraina. „Actuala criză s-ar putea agrava și ar putea deveni incontrolabilă”

China se pare că s-a săturat de războiul din Ucraina și va avea o intervenție care se așteaptă să fie una decisivă! Diplomația chineză a făcut un apel urgent către Moscova și Kiev, chiar înaintea unei vizite așteptate a președintelui Xi Jinping în Rusia.

China, intervenție urgentă în războiul dintre Rusia și Ucraina

Președintele Chinei, Xi Jinping, este așteptat să efectueze o vizită în Rusia, însă nu a fost confirmată oficial. Cu toate acestea, diplomația chineză a lansat un apel atât către Rusia, cât și către Ucraina, pentru încetarea războiului. China a îndemnat, joi, Ucraina şi Rusia să inițieze „urgent” negocieri de pace, avertizând că există riscul escaladării și evoluției necontrolate a conflictului militar, se spune într-un comunicat al Ministerului de Externe de la Beijing.

Comunicatul a fost emis după ce ministrul chinez de Externe Qin Gang a discutat joi, prin telefon, cu omologul său ucrainean, Dmitro Kuleba.

China, interventie urgenta in razboiul dintre Rusia si Ucraina
China, interventie urgenta in razboiul dintre Rusia si Ucraina

„Actuala criză s-ar putea agrava și ar putea deveni incontrolabilă”

„China se teme că actuala criză s-ar putea agrava și ar putea deveni incontrolabilă. Sperăm că toate părțile își vor păstra calmul, vor da dovadă de reținere, vor relua cât mai rapid negocierile de pace și vor reveni la un parcurs de soluționare politică”, a transmis Qin Gang, conform comunicatului citat.

În prezent, Rusia și Ucraina nu poartă negocieri pentru oprirea conflictului militar izbucnit în februarie 2022 prin lansarea invaziei ruse. Chiar dacă partea rusă a lansat mai multe mesaje prin care s-a arătat dispusă să înceapă negocierile de pace. Ucraina se pare că ignoră toate aceste mesaje.

Mai mult, președintele Volodimir Zelensky a lansat niște condiții greu de îndeplinit de către Rusia pentru începerea negocierilor de pace. Dacă la începutul războiului, președintele ucrainean părea dispus să renunțe la teritoriile dorite de Rusia, discursul său s-a schimbat radical după ce a primit ajutor militar din partea Occidentului.

În prezent, Volodimir Zelensky a spus că nici nu se gândește să înceapă negocierile de pace atâta timp cât armata rusă nu se retrage din toate teritoriile Ucrainei. Mai mult, înainte de a veni cu această condiție, Zelensky spunea că este deschis pentru negocieri doar dacă partea rusă va lipsi de la tratative și numai dacă președintele Vladimir Putin va fi pus sub acuzații pentru crime de război.

În aceste condiții, negocierile de pace par foarte îndepărtate, iar oficialii ruși au spus chiar că războiul din Ucraina se va încheia doar pe cale militară.

Cristina Stroe și Damian Drăghici, despre Te cunosc de undeva
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...