China face experimente pe oameni cu vaccinuri neaprobate. Oamenilor le este extrem de frică să nu se îmbolnăvească mai rău

Iancu Andreea / 19.10.2020, 12:53
China face experimente pe oameni cu vaccinuri neaprobate. Oamenilor le este extrem de frică să nu se îmbolnăvească mai rău

Teama de îmbolnăvire a motivat națiunile să scoată pe piață un vaccin împotriva Covid-19. Astfel, China a început să producă mai multe seruri, care promit imunizarea pacienților în cazul unei infectări. Totuși, chinezii vorbesc despre administrarea unor vaccinuri neaprobate, despre care încă nu se cunosc efectele adverse.

China și experimentele cu vaccinuri neaprobate

În încercarea de a stopa răspândirea epidemiei de coronavirus de la nivelul Chinei, autoritățile au decis injectarea oamenilor cu vaccinuri neaprobate încă. Serurile experimentale au fost administrate mai multor grupuri de risc. Astfel, un oraș a oferit un vaccin populației sale, dar și o companie de biotehnologie a vaccinat gratuit studenții care pleacă în străinătate. 

Vaccinul dezvoltat de compania Sinovac a fost oferit de către orașul Jiaxing, situat la sud de Shanghai. Cu ajutorul acestuia au fost injectate mai multe persoane, printre care cele cu risc ridicat, dar și aceia care sunt responsabili de operațiunile de bază ale orașului. De asemenea, și cei care au nevoie urgentă de vaccinare, dintre rezidenți, pot beneficia de vaccin. Acest vaccin se află în etapa finală a studiilor clinice, dar nu a fost încă aprobat. Totuși, potrivit autorităților, acesta este a primit autorizație de urgență, conform news.ro.

Și vaccinul CNBG a fost deja administrat personalului medical și angajaților unor companii chineze, care au fost trimiși în străinătate. Acesta a fost autorizat de urgență și a fost administrat a 350.000 de persoane în afara studiilor clinice. De altfel, studiile clinice au fost făcute pe un număr de 40.000 de persoane.

Pe de altă parte, oficialii chinezi au promis un vaccin destinat populației cât de curând, înainte de finalul acestui an.

Chinezii au vaccinat deja o parte din populație cu vaccinuri autorizate de urgență, aflate în stadiul final de cercetare clinică foto - Pexels
Chinezii au vaccinat deja o parte din populație cu vaccinuri autorizate de urgență, aflate în stadiul final de cercetare clinică
foto – Pexels

Demonstrație din parte chinezilor. Număr record de teste, efectuate într-un oraş chinez

Pandemia a debutat în orașul chinez Wuhan, iar asiaticii par deja să își fi revenit după criză. În urmă cu o săptămână, China raporta doar 11 cazuri noi de coronavirus și doar 4 pacienți în stare gravă. Totuși, acest lucru pare uluitor, mai ales după ce îmbolnăvirile masive de la finalul lui 2019 arătau un scenariu negru. Se pare că testarea în masă a fost soluția. Un oraș chinez a raportat de curând un număr impresionant de teste efectuate în numai patru zile.

În orașul chinez Qingdao, autoritățile au testa,t în doar patru zile, aproximativ 10 milioane de persoane. Cifrele sunt și mai spectaculoase cu cât, în total, au fost depistate 13 cazuri de infectare cu Sars-Cov-2. Specialiștii au testat în total 9,94 milioane de persoane. Din weekend și până joi dimineața, 7,6 milioane de teste fuseseră deja procesate. Se pare că aceste cazuri au fost asociate unui focar asociat cu un spital local.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI