China ascunde adevărul despre COVID-19? De cât timp ar fi știut de virusul care nu ne dă pace

Cristian Cojocaru 16.01.2021, 17:49
China ascunde adevărul despre COVID-19? De cât timp ar fi știut de virusul care nu ne dă pace

Șeful diplomației americane aduce grave acuzații asiaticilor. Mike Pompeo spune despre China că ar ascunde adevărul despre Covid-19 și că adevărata origine a pandemiei actuale este ținută secret. Acesta cere ca OMS să facă presiuni asupra guvernului Chinei pentru a primi clarificări.

China ar ascunde adevărul despre pandemie

Pompeo afirmă că altul este adevărul despre Covid-19, în condițiile în care o echipă a OMS sosise joi la Wuhan în scopul de a ancheta acest subiect. Oficialul american mai afirmă că astfel de boli era deja în circulație în toamna lui 2019 și că mai mulți membri ai Institutului de virusologie din Wuhan erau deja infectati în acea perioadă.

“Guvernul SUA are motive să creadă că mai mulţi cercetători din interiorul Institutului de virusologie din Wuhan s-au îmbolnăvit în toamna 2019, înainte de identificarea primului caz de epidemie, având simptome compatibile atât COVID-19, cât şi bolilor sezoniere curente”, a afirmat şeful Departamentului de Stat.

Deși la acel moment, oficialii chinezi susțineau că nici un membru din personalul Insitutului din Wuhan nu era infectat cu Covid-19 sau orice altă maladie generată de viruși din sfera coronavirus, Mike Pompeo vine cu aceasă informație care este contradictorie cu ceea ce a declarat China la acea vreme.

“Beijingul continuă şi în prezent să ascundă informaţii vitale de care oamenii de ştiinţă au nevoie pentru a proteja lumea de acest virus mortal şi de următorul”, a mai susținut acesta.

Mike Pompeo spune despre China că ar ascunde adevărul despre Covid-19
Mike Pompeo spune despre China că ar ascunde adevărul despre Covid-19

Mike Pompeo a avut și alte ținte în vizor

Virusul SARS-CoV2 a fost prima dată detectat la sfârșitul anului 2019 în Wuhan, iar din acel moment a început să se răspândească la nivel global cu o viteză amețitoare. În doar câteva luni a reușit să provoace o carantină la nivel global precum și decesul a peste 2 milioane de oameni și alte câteva zeci de milioane de persoane infectate. OMS este de părere că stabilirea căii de transmitere de la animale la om este un lucru esențial pentru viitor care va ajuta în prevenirea unor astfel de pandemii.

Aflați la sfârșit de mandat, oficialii din cadrul administrației președintelui Donald Trump a acuzat în nenumărate rânduri China, ca fiind unicul responsabil de această pandemie care a reușit să ucidă peste 390.000 de oameni numai în SUA. Donald Trump a numit acest virus, ”virusul chinezesc”. China nu este singura țintă a lui Pompeo, acesta atacând în ultimele sale zile din mandat și alte țări precum Iran și Cuba. Potrivit lui Mike Pompeo, Iran reprezintă o nouă bază a organizației teroriste Al-Qaida, acuzație care este pusă la îndoială de către experți și oficialii de la Teheran.

Urmăriți Impact.ro și pe