China, acuzată oficial de SUA. ”Genocid și crime împotriva umanității”. Pe ce se bazează afirmația

Stan Filon 20.01.2021, 10:47
China, acuzată oficial de SUA. ”Genocid și crime împotriva umanității”. Pe ce se bazează afirmația

Administrația Trump aruncă benzină peste relația inflamată deja dintre SUA și China, prin ultimele declarații oficiale! Secretarul de Stat american Mike Pompeo a acuzat China de genocid și crime împotriva umanității!

SUA acuză China de genocid împotriva umanității

În ultima zi de mandat, Make Pompeo vine cu acuzații foarte grave la adresa Chinei, acuzată de genocid împotriva minorității musulmane a uigurilor. Chinezii sunt acuzați că au ridicat adevărate lagăre pentru această comunitate.

Represiunea împotriva musulmanilor uiguri din regiunea Xinjiang a fost încă un motiv ca administrația Trump săatace China, slăbind și mai mult relațiile, chiar înaite ca Joe Biden să-și preia mandatul de președinte al Statelor Unite ale Americii.

SUA acuză China de genocid împotriva umanității
SUA acuză China de genocid împotriva umanității

Mike Pompeo a inflamat relația dintre SUA și China

Pompeo a declarat că a făcut această afirmaţie ”după o examinare atentă a faptelor disponibile”, acuzând Partidul Comunist Chinez de crime împotriva umanităţii împotriva uigurilor şi a altor minorităţi musulmane cel puţin din martie 2017.

„Cred că acest genocid este în curs de desfăşurare şi că asistăm la încercarea sistematică de a distruge uigurii de către partidul de stat chinez”, a spus Pompeo într-un comunicat.

„SUA cer Republicii Populare Chineze să elibereze imediat toate persoanele deţinute arbitrar şi să pună capăt sistemului său de lagăre de internare şi de detenţie, reşedinţe supravegheate şi muncă forţată”, a insistat Mike Pompeo.

China a fost condamnată pe scară largă pentru complexele sale din Xinjiang, pe care le descrie drept ”centre de formare profesională” și care au rolul să elimine extremismul, dar să ofere minorității respective noi competenţe. Alții le numesc însă lagăre de concentrare.

Centre de formare profesională care combat terorismul

Genocidul uigurilor a fost dezbătut puternic în Congresul SUA și a fost chiar adoptată o lege, pe 27 decembrie, care impune administraţiei SUA să stabilească în termen de 90 de zile dacă munca forţată sau alte presupuse crime împotriva uigurilor şi altor minorităţi musulmane sunt crime împotriva umanităţii sau un genocid.

Nici Joe Biden nu vede cu ochi buni ceea ce se întâmplă în China. Biden estimase şi el înainte de alegerea sa în noiembrie, potrivit unui comunicat al echipei sale de campanie publicat în august, că represiunea împotriva acestei minorităţi musulmane constituie un „genocid comis de guvernul autoritar al Chinei”, potrivit AFP.

Presa internațională scrie că peste un milion de uiguri se află în acest moment în detenţie în lagăre de reeducare politică. China susține însă că nu este vorba despre așa ceva, centrele acelea fiind, de fapt, centre de formare profesională care au însă menirea să prevină terorismul şi separatismul, după atentate atribuite uigurilor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...