Chiftele leneșe cu cartofi copți. Cum să faci rețeta precum marii bucătari

Badea Violeta 06.04.2022, 18:56
Chiftele leneșe cu cartofi copți. Cum să faci rețeta precum marii bucătari

Chifteluțele leneșe cu cartofi copți reprezintă alegerea perfectă pentru zilele în care vrei să te bucuri de un preparat delicios și sățios. Secretul acestei rețete extraordinare a fost dezvăluit de bucătarii pricepuți. Respectarea câtorva reguli importante face diferența între un rezultat fabulos. Iată cum prepari chiftelele leneșe cu cartofi copți!

Rețetă de chiftele leneșe cu cartofi copți

Pentru ca rețeta de chiftele leneșe cu cartofi copți să iasă perfect, trebuie să fie respectată neapărat o procedură. Din fericire, aceasta a fost explicată, pas cu pas, de marii bucătari. Iată ingredientele de care ai nevoie și modul de preparare.

Ingrediente

Pentru chiftele:

  • 250 de g de carne tocată de vită
  • doi caței usturoi
  • o jumătate de lingură de pastă de ardei
  • un sfert de linguriță de boia afumată
  • o linguriță de oțet sherry
  • sare
  • piper negru
  • fulgi de chili
  • una sau două  linguri de ulei
Chiftele lenese cu cartofi copti
Chiftele lenese cu cartofi copti

Pentru cartofii copți:

  • doi cartofi albi
  • ulei
  • sare

Pentru ceapa marinată:

  • o jumătate de ceapă roșie medie
  • două linguri de suc de lămâie
  • o jumătate de linguriță de oțet sherry
  • sare

Pentru crema de capră:

  • 50 de g de brânză moale de capră
  • o lingură de ulei de măsline extravirgin
  • câteva linguri de lapte
  • sare

Mod de preparare

Pentru început, se fierb cartofii în apă sau se coc în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 de grade Celsius, apoi se lasă să se răcească. Aceștia se taie în două și se pun în tava cuptorului. Se ia un pahar, iar cu fundul acestuia se apasă ușor pe ei. Mai departe se presară sare și se ung cu ulei.

Acum, cartofii se coc la o temperatură de 200 de grade Celsius pentru circa o jumătate de oră. Între timp se pregătește ceapa. Se taie peștișori și se pune sare, apoi se lasă timp de cinci minute. Deasupra se toarnă sucul de lămâie, oțetul și se amestecă foarte bine, apoi se lasă deoparte.

Pentru crema de capră se sfărâmă brânza, se adaugă ulei și se amestecă foarte bine. Din când în când se toarnă puțin lapte până se obține o cremă densă. Acum se pregătesc chifteluțele.

Acestea se formează din carnea tocată de vită, dar nu trebuie să iasă prea rotunde. Mai departe, într-o tigaie se pune uleiul la încins, după care se adaugă chifteluțele. Se presară sare, piper negru și chili. Se lasă să se rumenească. Ulterior, în mijlocul  tigăii se adaugă pasta de ardei și usturoiul pisat.

Se amestecă foarte bine, apoi se adaugă și boiaua. Se acoperă tigaia cu un capac și se lasă chifteluțele pe foc încă circa trei minute. La final se adaugă oțetul și se lasă să dea în clocot.

Pe farfurie se așează câte un cartof, apoi se pun chiftelele și se decorează cu ceapa marinată. De asemenea, într-o parte se pune și sosul de brânză. Spor la treabă și poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...