Chiftele de post. Nici nu îţi dai seama că nu au carne

Badea Violeta 16.11.2021, 16:51
Chiftele de post. Nici nu îţi dai seama că nu au carne

Am intrat în Postul Crăciunului și multe gospodine sunt în căutarea unor rețete care să nu conțină carne, lapte sau ouă. Tocmai de aceea, noi ne-am gândit să îți propunem o rețetă delicioasă de chiftele de post. Sunt extrem de gustuoase, delicioase și foarte sănătoase. Avantajul este acela că nu ai nevoie de foarte multe ingrediente și le poți pregăti în doar câteva minute. Află cum să gătești cele mai bune chiftele de post.

Rețetă delicioasă de chiftele de post

Dacă ai luat decizia de a respecta Postul Crăciunului, atunci știi deja că până pe data de 24 decembrie trebuie să eviți carnea, produsele lactate sau ouăle. Astfel, acest articol sigur îți va veni în ajutor. Ți-am pregătit o rețetă extrem de gustoasă și de sănătoasă care să îți servească drept sursă de inspirație.

Este vorba de rețeta de chiftele de post. În loc de carne, acestea sunt făcute din pastă de năut, iar gustul este absolut incredibil. Astfel, ai toate motivele pentru a le pregăti în această perioadă și nu numai. Vei rămâne uimit cât de simplu este să le gătești! Iată de ce ingrediente ai nevoie.

Chiftelute de post
Chiftelute de post

Ingrediente

  • trei cartofi fierţi în coajă
  • 200 de g de năut din conservă
  • o ceapă
  • doi căţei de usturoi
  • o lingură de mărar tocat
  •  seminţe de susan
  • două linguri de făină
  • o lingură de pătrunjel tocat
  • ulei pentru prăjit
  • sare, după gust
  • piper, după gust

Mod de preparare

Iată ce trebuie să faci pentru început. Se decojesc cei trei cartofi, se pun într-un bol şi se pasează foarte bine, astfel încât să obținem un piure. Se scurge năutul, se adaugă într-un blender şi se mixează până se obține o pastă cremoasă.

Mai departe se amestecă cartofii și năutul, apoi se pune ceapa şi usturoiul date printr-o răzătoarea mică. Deasupra se presară puțină sare şi piper, în funcție de gustul fiecăruia. Se pune mărar, pătrunjel și puțină făină. Se amestecă bine până se omogenizează toată compoziţia.

Cu mâinile umezite în ulei, se formează chifteluțe și se dau prin seminţe de susan. Se prăjesc în ulei încins până devin aurii sau până sunt gata. Se scot pe un prosop de hârtie și se lasă câteva minute pentru a scăpa de surplusul de ulei. Se servesc cu un sos la alegere, călduțe sau reci. Spor la treabă și poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...