Chec în trei culori, reţeta pe care orice gospodină trebuie să o ştie. E un desert de neratat

Iancu Andreea, Anca Manolica 20.01.2022, 16:37
Chec în trei culori, reţeta pe care orice gospodină trebuie să o ştie. E un desert de neratat

Cei care apreciază deserturile pregătite în casă pot încerca o rețetă de chec în trei culori. Aceasta nu este doar extrem de gustoasă și aromată, dar poate fi servită cu ușurință și la diferite ocazii speciale, datorită aspectului său aparte. Desertul se prepară în câțiva pași simpli și este de efect atunci când îți dorești să îți impresionezi musafirii.

Cum pregătești un desert rapid și simplu. Chec în trei culori

Atunci când ai poftă de ceva dulce, dar te-ai săturat de deserturile din comerț, poți încerca o rețetă de chec în trei culori. Desertul are avantajul de a se pregăti foarte ușor, din câteva ingrediente la îndemâna oricui, dar este de mare efect atunci când este servit.

Pentru cei care apreciază o gustare dulce dimineața, la cafea, checul în trei culori este o alegere ideală. Chiar și cei mici se vor bucura să aibă alături de cana cu lapte cald o felie din acest desert delicios. Tot ceea ce ai de făcut este să urmezi întocmai instrucțiunile din modul de preparare și vei obține desertul perfect pentru familia ta.

Cum pregătești rețeta de chec în trei culori
Chec în trei culori, un desert delicios și aspectuos

Rețeta de chec în trei culori

Ingrediente

  • 5 ouă
  • 10 linguri zahăr
  • 10 linguri făină
  • o linguriță de praf de copt
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri lapte
  • esență de vanilie
  • 2 linguri cacao
  • cacao pentru pus între straturi

Mod de preparare

Începe prin a separa albușurile de gălbenușuri. Pentru a pregăti compoziția albă, va trebui să mixezi albușurile cu un praf de sare, până când acestea se transformă într-o spumă. Apoi, adaugă 5 linguri de zahăr și mixează încă puțin, până când acesta se încorporează complet. Adaugă și vanilia, pentru ca apoi să introduci treptat cele 5 linguri de făină. Încorporează făina cu ajutorul unei spatule, cu mișcări largi pentru a obține o compoziție aerată.

Pentru a obține compoziția galbenă, mixează gălbenușurile cu puțină sare și adaugă 5 linguri de zahăr, 5 linguri de lapte, 5 linguri de ulei, esența de vanilie, o linguriță de praf de copt și la final 5 linguri de făină. Pentru a pregăti compoziția neagră se amestecă 5 linguri din compoziția albă cu 3 linguri din compoziția galbenă și 2 linguri de cacao.

Desertul se pune la cuptor după ce ai tapetat tava de copt cu hârtie de copt. Compoziția neagră se pune la baza tăvii, se cerne puțină cacao deasupra și apoi se adaugă deasupra compoziția albă. Din nou, se cerne cacao deasupra și apoi se toarnă compoziția galbenă. Checul în trei culori se lasă la copt în cuptorul încins în prealabil la 180 de grade Celsius, timp de 30 de minute. Pentru a verifica dacă s-a copt, se face testul cu scobitoarea.

Poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...