CFR Cluj, a treia echipă din Europa. La ce capitol a luat fața marilor campioni europeni

Andrei Cezar, Adrian Dumitru 14.12.2021, 10:25
CFR Cluj, a treia echipă din Europa. La ce capitol a luat fața marilor campioni europeni

CFR Cluj este printre cele mai tari echipe din Europa. Campioana României a câștigat aproape toate punctele puse în joc în acest sezon de Liga 1. Ardelenii sunt pe locul 3 la acest capitol după Partizan Belgrad și FC Porto.

În cele 19 etape disputate în acest sezon, CFR Cluj a strâns 51 de puncte din cele 57 puse în joc, ceea ce înseamnă un randament de aproape 90%. Este un record absolut pentru echipa din Gruia, potrivit gsp.ro.

După victoria cu Mioveni, scor 1-0, ardelenii au refăcut diferența de 8 puncte față de principala urmăritoare în lupta pentru titlu, FCSB. 

Partizan Belgrad, echipa care se situează pe locul 1 în acest clasament a adunat 53 de puncte din 57, adică un procentaj de 93%. În timp ce FC Porto are un singur procent deasupra clujenilor, însă formația din Portugalia a disputat cu 35% mai puține meciuri decât campioana României.

În afara celor două echipe, niciun alt club nu a adunat atât de multe puncte. CFR Cluj se situează astfel chiar și peste echipe puternice care nu au niciun fel de probleme în întrecerile interne, precum PSG, Salzburg, Ludogoreț.

Cred că am realizat un lucru formidabil, mă îndoiesc că CFR a mai avut vreodată 17 victorii în primele 19 meciuri. E cel mai bun an.” a spus Dan Petrescu.

Niciodată în istoria sa CFR Cluj nu a mai avut un punctaj atât de bun după 19 etape, deși în ultimul deceniu și jumătate a câștigat nu mai puțin de 7 titluri. Precedentul cel mai bun punctaj a fost în sezonul 2007-2008, atunci când ardelenii au cucerit primul titlu din istorie, cu Ioan Andone pe bancă. Atunci au strâns 46 de puncte, cu 5 mai puține decât acum.

Dinamo deține recordul de puncte după 19 etape

Nivelul pe care CFR l-a atins după 19 runde e extrem de mare, dar nu cel mai mare în ultimele două decenii. Recordul îl deține Dinamo, în ultimul sezon în care a câștigat titlul, în 2006-2007. Atunci, ca și acum, antrenor al câinilor era Mircea Rednic, iar echipa a strâns 52 de puncte după 19 etape, cu unul mai mult decât cele obținute de CFR Cluj.

FCSB nu a atins niciodată borna de 50 de puncte după 19 etape, nici măcar între anii 2013 – 2015, când a dominat autoritar campionatul.

CFR Cluj stă foarte bine și la capitolul goluri primite. În ultimele 7 etape nu a primit niciun gol, iar în cele 19 scurse până acum are doar 8 goluri încasate, fiind echipa cu cea mai bună apărare din campionat.

Urmăriți Impact.ro și pe