EXCLUSIV

Cezar Ouatu, atac dur la adresa lui CTP înainte de Eurovision: „I-aș sugera câteva lecții pe zona falsetului” (exclusiv)

Iancu Andreea 26.01.2022, 09:32
Cezar Ouatu, atac dur la adresa lui CTP înainte de Eurovision: „I-aș sugera câteva lecții pe zona falsetului” (exclusiv)

Cezar Ouatu este solistul care a impresionat publicul cu prestația sa de la Eurovision din 2013, când a reprezentat România îmbrăcat într-o ținută ce amintea de Contele Dracula. Acesta a avut însă parte de multe ironii din pricina momentului, jurnalistul Cristian Tudor Popescu fiind unul dintre cei care au glumit pe seama artistului. Recent, chiar înainte de Eurovision 2022, Cezar Ouatu a lansat un atac la adresa lui CTP. Contratenorul a fost destul de dur.

Ce spune Cezar Ouatu despre CTP. Solistul i-a transmis un mesaj acid jurnalistului

Cezar Ouatu este, fără dar și poate, unul dintre cântăreții români cu o voce inconfundabilă, care i-a atras un conflict cu CTP, în urmă cu câțiva ani. Notele înalte au stârnit comentarii acide între solist și CTP. Cu toate acestea, artistul s-a făcut remarcat prin participarea la Eurovision 2013, când a reușit să se claseze pe locul 13, cu piesa „It’s my life”. Pentru că își dorește să bifeze o nouă astfel de experiență, contratenorul a pregătit o nouă melodie pentru selecția națională de anul acesta.

Artistul revine în forță în competiția internațională și speră să cucerească audiența cu melodia „For everyone”, compusă de Mihai Alexandru. Aceasta atinge limite și mai înalte, astfel că Cezar Ouatu își va demonstra încă o dată virtuozitatea glasului. Într-un interviu pentru redacția playtech-impact.ro, contratenorul a vorbit despre planurile sale la Eurovision 2022, dar și despre conflictul iscat în urmă cu câțiva ani cu CTP.

„N-am emoții, cel puțin nu din punct de vedere tehnic sau vocal, am însă unele, ca orice artist, dar constructive. Piesa de acum nu e mai solicitantă, cu toate că atuul oricărei piese trebuie să fie și particularitatea vocii mele.

Nu sunt relevante aceste aspecte legate de octave, e vorba despre ambitus, dar nu neapărat măsurat în octave. Contează cât poți să cânți și să fii de credibil, chiar și cu o octavă, contează ce transmiți și ce lași în urmă.”, a povestit Cezar Ouatu pentru playtech-impact.ro.

Cezar Ouatu, atac la adresa lui CTP
Cezar Ouatu, reprezentând România la finala Eurovision 2013

Mesajul artistului pentru gazetarul CTP

Cristian Tudor Popescu reușea să atingă o coardă sensibilă a lui Cezar, în urmă cu nouă ani, când participarea la Eurovision dezvăluia vocea extrem de subțire pe care o poate replica contratenorul. Acesta reușește să atingă note înalte, care l-au făcut ținta multor ironii. Mai cu seamă că și numele cântărețului este unul pe care unii l-au ironizat. Astăzi, Cezar Ouatu a trecut peste acele momente și îi oferă o replică lui Cristian Tudor Popescu.

„Eu fiind extrem de autoironic și având umorul la zi nu prea am cum să mă supăr legat de tot felul de glumițe în jurul numelui meu, Ouatu. Îl apreciez ca jurnalist. Dar, din punct de vedere vocal, am identificat la el o voce interesantă, i-aș sugera câteva lecții pe zona falsetului. Cine știe, poate că ar putea face parte din backing-ul vocal de care uneori am nevoie.

Lăsând deoparte gluma, îi respect interpretările lui jurnalistice, cred însă că este pasionat mai mult de tenis decât de muzică. Dacă l-aș întâlni, l-aș îmbrățișa și i-aș sugera să nu mai abordeze zona vocii de cap și să mă lase pe mine să-mi fac treaba. Totuși, cred că o fac mai bine.”, a remarcat artistul.

Cezar Ouatu, ironizat de gazetarul Cristian Tudor Popescu, în urmă cu 9 ani

Cristian Tudor Popescu reușea să își atragă unele antipatii, în urmă cu 9 ani, când, la Europa FM, a făcut o serie de remarci la participarea lui Cezar Ouatu în marea finală Eurovision. Jurnalistul făcea referire pe atunci la glasul extrem de subțire al cântărețului.

„Mi-am amintit spusele doamnei profesoare încercând să-mi explic de ce mi se zbate un ochi şi începe să-mi bâţâie capul când se năpusteşte periodic din televizor asupra mea un anume Cezar. E un băiat cu barbete şi cu părul erect în cap care începe relativ normal să cânte ceva despre mauntin, love, sky… După care, se încordează în fălci şi extrage de undeva din zona tiroidei un soi de triluri de bibiloi sugrumat. E muncă în toată regula, acolo, de la mărul lui Adam în sus.

Ba poate că şi diafragma, stomacul și duodenul îşi aduc aportul la canoneala asta de subţire. Cred că numele de familie al domnului Cezar, Ouatu, ţine de predestinare. Pare că, într-adevăr, la capătul acestei desfăşurări sonore ar trebui să rezulte un ou“, remarca jurnalistul la acea vreme.

Obișnuit însă cu astfel de ironii, Cezar Ouatu a ales să îi ofere o replică la fel de ironică gazetarului, căruia i-a transmis însă aprecierile sale pentru munca desfășurată ca jurnalist.

Urmăriți Impact.ro și pe