Cetăţenii care au voie să îşi schimbe numele fără un motiv întemeiat. Legea a intrat în vigoare de astăzi, 1 iulie 2022

Ioana Bucur 01.07.2022, 22:07
Cetăţenii care au voie să îşi schimbe numele fără un motiv întemeiat. Legea a intrat în vigoare de astăzi, 1 iulie 2022

Iată că în unele țări, procedurile se pot și simplifca. Aceștia sunt cetățenii care au voie să își schimbe numele fără un motiv întemeiat. Prin noua lege, ce a intrat în vigoare de vineri, 1 iulie 2022, persoanele pot face această modificare o singură dată în viață, însă există unele condiții ce trebuie îndeplinite. Autoritățile au subliniat că solicitarea nu trebuie să fie justificată.

În ce țară pot cetățenii să își schimbe numele fără un motiv întemeiat

Există situați în care oamenii aleg să își schimbe numele cu care s-au născut. Nu este o procedură deloc simplă, însă nu este un demers imposibil. Începând de vineri, 1 iulie 2022, procedura a devenit mult mai accesibilă cetățenilor unui stat european.

Cei care au vârsta mai mare de 18 ani din Franța își pot schimba numele de familie fără să aibă un motiv întemeiat. Persoanele interesate pot solicita, o dată în viaţă, să ia numele celuilalt părinte sau să-l adauge la numele de familie. De asemenea, în cazul în care există două nume de familie, se poate solicita schimbarea ordinii acestora.

Potrivit Agerpres, care citează agenția germană DPA, cererea de schimbare a numelui, în condițiile enumerate mai sus, nu trebuie să fie justificată de solicitanți. Totuși, pentru ca noul nume să fie înregistrat efectiv, persoanele interesate trebuie să se prezinte din nou la biroul de înregistrare după o lună şi să îşi confirme decizia.

Pentru cei care vor să adopte un nume de familie diferit sau să îl adapteze în limba franceză, se aplică în continuare reguli diferite.

Cetatenii care au voie sa isi schimbe numele fara un motiv intemeiat. Legea a intrat in vigoare de astazi, 1 iulie 2022

Măsuri anti-Covid, pregătite în Franța

Potrivit unui proiect de lege publicat pe site-ul Atlantico și pe care l-au confirmat și reprezentanți din Ministerul Sănătății, Franța este statul european care reintroduce măsuri anti-Covid. Dacă numărul infectărilor va continua să crească, țara ar putea cere certificate verzi la granițele sale europene, în Corsica și în teritoriile de peste mări.

„Pe 21 iunie, 14.410 pacienți au fost internați din cauza testării pozitive cu Covid-19, dintre care 855 la terapie intensivă, iar săptămâna aceasta avem o creștere cu 12% în rândul pacienților de la Secția de Terapie Intensivă”, a declarat pentru Delphine Viriot, epidemiolog al agenției de sănătate Santé publique France.

Dacă va fi aplicat noul set de măsuri, pentru a putea intra pe teritoriul Franței, persoanele cu vârsta de peste 12 ani trebuie să prezinte o dovadă a vaccinării, a unui test negativ PCR negativ, recent efectuat, sau dovadă a trecerii prin boală.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...