Cetățenii acestei țări din Europa vor plăti o taxă ca să intre în UE. Măsura va fi luată în 2022

Nicu Stan 29.12.2021, 16:42
Cetățenii acestei țări din Europa vor plăti o taxă ca să intre în UE. Măsura va fi luată în 2022

S-a anunțat că cetățenii unei țări vor trebui să plătească o taxă pentru a putea intra pe teritoriul Uninunii Europene. Măsura se va aplica din anul 2022. Astfel, cetățenii acestei țări vor fi obligați să plătească taxa de 7 euro pentru a intra în țările din Uniunea Europeană. Hotărârea a fost deja luată și a fost făcută publică de către un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Cetățenii unei țări, obligați să plătească taxă de intrare în UE. Cât va costa taxa de viză

Uniunea Europeană a decis să impună cetățenilor britanici o taxă de intrare pe teritoriul ei, în valoare de 7 euro. Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a confirmat, ieri, că toți călătorii britanici vor trebui să plătească o taxă de viză în valoare de 7 euro, potrivit City AM.

Așa numitul Sistem european de informaţii şi autorizaţii de călătorie (ETIAS) permite cetățenilor din 61 de țări din afara UE să viziteze spațiul Schengen cu preautorizare de călătorie, mai degrabă decât cu o viză completă.

Cine va plati taxa de viza daca vine in Romania
Cine va plati taxa de viza daca vine in Romania

Ce vor trebuie să facă britancii din 2022

De asemenea, Comisia Europeană a informat că, de la sfârșitul anului 2022, Regatul Unit va face parte din ETIAS, ceea ce înseamnă că britanicii vor trebui să-și preînregistreze datele înainte de orice călătorie și să plătească taxa de 7 euro.

Astfel, în momentul în care această preautorizare va fi aprobată, britanicii vor avea voie să stea în statul respectiv maxim 90 de zile.

Cine va mai plăti taxa de viză

În plus, taxa nu va fi aplicată doar cetățenilor britanici, ci tutoror cetățenilor care sunt din afara spațiului UE, asta înseamnând că va fi plătită inclusiv de americani, australieni sau canadieni…etc, potrivit EuroNews.

Noua regulă nu va schimba lucrurile într-un mod fundamental, întrucât oamenii vor avea în continuare dreptul să petreacă cele 90 de zile în UE, doar că procesul nu va mai fi complet lipsit de administrare.

Britanicii au votat ieșirea din UE încă din 2016

La data de 23 iunie 2016, Regatul Unit (UK) a făcut un referendum cu privire la statutul său de membru al Uniunii Europene. Regatul Unit a decis atunci să părăsească UE, cu 52 % din voturi pentru și 48 % împotrivă.

„La 29 martie 2017, Regatul Unit a informat Consiliul European cu privire la intenția sa de a părăsi UE, activând astfel în mod oficial articolul 50 din Tratatul privind Uniunea Europeană. La 30 ianuarie 2020, UE a ratificat acordul de retragere.

La 31 ianuarie 2020, la miezul nopții (CET), când a intrat în vigoare acordul de retragere, Regatul Unit a părăsit Uniunea Europeană și a devenit țară terță. Aceasta a marcat începutul unei perioade de tranziție care a durat până la 31 decembrie 2020.

La 24 decembrie 2020, UE și Regatul Unit au convenit asupra unui acord comercial și de cooperare, redefinind relațiile lor viitoare. Toate cele 27 de state membre au aprobat acordul la 29 decembrie 2020”, informează Eur-Lex.

Acordul comercial și de cooperare dintre UE și Regatul Unit

Nu în ultimul rând, la data de 31 decembrie 2020, acordul comercial și de cooperare dintre UE și Regatul Unit a fost publicat în Jurnalul Oficial al UE. Acesta s-a aplicat cu titlu provizoriu de la 1 ianuarie 2021.

Urmăriți Impact.ro și pe