Certificatul verde, obligatoriu pentru angajaţi. Nelu Tătaru a spus exact câte zile se vor putea testa românii gratuit

Nicu Stan 16.11.2021, 12:49
Certificatul verde, obligatoriu pentru angajaţi. Nelu Tătaru a spus exact câte zile se vor putea testa românii gratuit

Certificatul verde va fi obligatoriu pentru angajaţi. Nelu Tătaru a spus exact câte zile se vor putea testa românii care muncesc la stat, dar și la privat, gratuit. După asta, certificatul verde devine obligatoriu la job. În plus, fostul ministru al Sănătății a precizat că introducerea testelor de anticorpi nu va fi agreată.

De când va fi certificatul verde obligatoriu pentru angajaţi. Nelu Tătaru a spus exact câte zile se vor mai putea testa salariații gratis

Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății și președintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaților, a anunțat, astăzi, că s-a acceptat un termen de 30 zile pentru testări gratuite și la stat, și în privat pentru certificatul verde la serviciu.

Nelu Tătaru a mai precizat că în ședința de marți a comisiei a fost discutată legea pe ansamblu, fiind prezentate amendamentele depuse de PNL, PSD și AUR, pentru ca membrii comisiei să ia act de toate acestea.

Certificatul verde la munca va deveni obligatoriu peste o luna
Certificatul verde la munca va deveni obligatoriu peste o luna

O lună de testări gratuite, după care persoanele nevaccinate se vor testa pe banii lor

”S-a acceptat un termen de 30 zile pentru testări gratuite”, a adăugat Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru a precizat că este vorba despre un număr de 10 teste pentru angajații nevaccinați atât de la stat, cât și pentru cei din privat.

Testul de anticorpi în urma căruia să se elibereze certificatul verde, neagreat

În ceea ce privește introducerea testului de anticorpi în urma căruia să se elibereze certificatul verde, Nelu Tătaru a spus că acesta nu este agreat.

Premierul demis Florin Cîțu a insistat ca legea obligativității certificatului verde la locul de muncă să fie adoptată cât mai curând de Parlament. Astfel, șeful interimar al Guvernului a declarat vineri, 5 noiembrie, că introducerea acestui document este ”cea mai non-invazivă măsură” pentru a nu fi afectată din nou economia țării.

Certificatul verde la muncă susține economia României. Neintroducerea acestuia ar însemna închiderea economiei

”Trebuie să susținem antreprenorii și, cu siguranță vom trece aceste amendamente cât mai curând. Sunt sigur că în următoarele sesiuni ale parlamentului ele vor trece. Mai acem câteva și cel cu certificatul verde este foarte important să treacă. (…)

Am încercat să găsim măsuri prin care să nu închidem economia. Această măsură este cea mai non-invazivă, dacă se poate spune așa ceva, în contextul acestui val patru. O creștere a ratei de vaccinare va readuce fluxul de clienți în aceste companii și vom putea trece peste această perioadă, altfel va fi complicat să mergem mai departe”, a declarat premierul Florin Cîțu, în urmă cu zece zile.

Urmăriți Impact.ro și pe