Certificatul verde devine obligatoriu la muncă într-o țară din UE. Se întâmplă de miercuri, 24 noiembrie

Beatrice Dumitru 24.11.2021, 08:20
Certificatul verde devine obligatoriu la muncă într-o țară din UE. Se întâmplă de miercuri, 24 noiembrie

O țară din Uniunea Europeană impune noi restricții anti-Covid, în încercarea de a limita răspândirea pandemiei de coronavirus. Astfel, certificatul verde este obligatoriu la locul de muncă și pentru călătoria cu mijloacele de transport în comun. Este a două țară din UE care recurge la această măsură.

Certificatul verde este obligatoriu la locul de muncă

Măsurile adoptate săptămâna trecută intră în vigoare pe 24 noimebrie și prevăd că persoanele nevaccinate și cele care nu au trecut prin boală trebuie să prezinte un test COVID negativ, efectuat cu cel mult 24 de ore înainte, pentru a putea merge la serviciu și pentru a călători cu trenul și avionul, dar și pentru a avea acces în metrou sau autobuzele urbane.

Certificatul verde devine obligatoriu la muncă într-o țară din UE. Se întâmplă de miercuri, 24 noiembrie
Certificatul verde, obligatoriu în Germania la locul de muncă.

Țara care impune restricțilei este Germania, iar în plus față de acestea, landurile au luat și alte decizii. De exemplu, în Berlin s-au înăsprit restricțiile aplicate persoanelor nevaccinate pentru accesul în spațiile publice. În alte regiuni au fost interzise întâlnirile între persoanele neimunizate.

Germania, a doua țară din UE care impune certificatul verde la locul de muncă

Germania este a doua țară din Uniunea Europeană care a introdus obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă, după Italia, unde această măsură a intrat în vigoare pe 15 octombrie. Autoritățile germanu au impus aceste noi restricții din cauza numărului record de cazuri de Covid-19, raportate în ultimele săptămâni, depeșind pragul zilnic de 65.000 de cazuri.

Germania, ţară cu o populaţie de circa 83 de milioane de locuitori, are una dintre cele mai mici rate de vaccinare din Europa de Vest, de 68%. În acest context, ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, a făcut apel la cetățeni să se imunizeze și a avertizat că până la finalul acestei ierni, locuitorii Germaniei vor fi „vaccinaţi, vindecaţi sau morţi”. Același mesaj l-a transmis și cancelarul Angela Merkel, care a spus că vaccinarea este singura cale de ieșire din pandemie.

Toţi cei care se vaccinează se protejează pe sine şi pe ceilalţi. Şi, dacă destui oameni se vaccinează, aceasta este calea de ieşire din pandemie. Situația este dramatică”, a transmis Angela Merkel cetățenilor germani.

Urmăriți Impact.ro și pe