„Cer bani în numele meu!” Ultima înșelătorie pe Facebook îl vizează pe Fuego. Artistul, ținta hackerilor

Ana-Maria Tudor 25.05.2023, 19:49
„Cer bani în numele meu!” Ultima înșelătorie pe Facebook îl vizează pe Fuego. Artistul, ținta hackerilor

Fuego a dezvăluit că în ultima perioadă au apărut tot mai multe conturi false pe platformele de social media, atât pe Facebook, cât și pe Instagram, care folosesc numele său. Artistul a fost victima unui furt de identitate, iar hackerii au încercat să obțină bani în numele său. Fuego a luat măsuri pentru a avertiza fanii cu privire la această situație și le-a cerut să nu cadă în capcana acestor conturi false.

Cântărețul a fost victima hackerilor

Fuego, unul dintre cei mai apreciați artiști, trage un semnal de alarmă cu privire la provocările cu care se confruntă ca persoană publică. Recent, artistul s-a aflat în imposibilitatea de a comunica eficient cu fanii săi, din cauza apariției unor conturi false care îi folosesc numele. Situația a fost cu atât mai gravă, deoarece hackerii implicați în acest caz au mers mai departe de furtul de identitate, solicitând chiar sume de bani în numele său. Fuego a decis să atragă atenția asupra acestui aspect și să-și avertizeze fanii să fie vigilenți în fața acestor conturi false, deoarece este important ca oamenii să fie conștienți de aceste practici și să se protejeze de posibilele înșelătorii online.

Lui Fuego i-a fost furată identitatea

Artistul a făcut eforturi constante pentru a informa și a avertiza fanii cu privire la existența conturilor false, îndemnându-i pe aceștia să nu le ofere încredere. Cu toate acestea, el a observat cu dezamăgire că mulți dintre admiratorii săi cad în capcană.

Fuego a subliniat că a fost nevoie de aproape doi ani pentru a obține verificarea prin bulină albastră pe contul său de Facebook, care confirmă autenticitatea profilului. Cu toate acestea, chiar și cu această recunoaștere oficială, oamenii se lasă încă ușor păcăliți de aceste înșelătorii. Este frustrant pentru artist să vadă că, în ciuda tuturor avertismentelor și eforturilor sale, unii fani rămân vulnerabili în fața acestor conturi false. El își exprimă speranța că oamenii vor fi mai vigilenți și că își vor proteja identitatea și finanțele, evitând să cadă în capcanele acestor escroci online.

„Da, este adevărat și nu sunt eu singurul care pățește așa ceva, pățesc foarte mulți colegi de-ai mei. În primul rând, foarte mulți artiști pentru că le este furată identitatea, desigur, în online. Eu am făcut și un anunț pe Facebook astăzi și este ultima oară când scriu acest mesaj, pentru că m-am plictisit, cred că am scris până acum zeci de anunțuri pe Facebook, numai că oamenii sunt foarte creduli. Ei nu se interesează din sursă sigură, sursa sigură pentru un artist independent, la fel ca și mine, este în primul rând pagina de Facebook cu bulină albastră”, a spus Fuego, la Antena Stars.

Doar că hackerii nu s-au limitat la crearea mai multor conturi false de Facebook și Instagram. Au existat cazuri în care fanilor săi li s-au cerut bani sau au primit mesaje aparent de la artist, dar care, de fapt, au fost doar o tactică înșelătoare.

„Am reușit după doi ani să am pagină oficială, unde scriu eu, unde comunic eu cu fanii mei. Circulă multe pagini de Facebook false și pe Instagram, iar singurele conturi care îmi aparțin sunt acestea. Cine este credul de lucrul acesta, nu mă mai interesează. Nu vorbesc cu admiratorii în privat, nu trimit mesaje, nu cer bani în numele meu. Doamne ferește”, a mai spus artistul, la Antena Stars.

Urmăriți Impact.ro și pe