Centrele de vaccinare dintr-un oraș mare suedez, închise pentru a nu fi atacate. Proteste și în Franța contra restricțiilor

Badea Violeta 22.01.2022, 22:42
Centrele de vaccinare dintr-un oraș mare suedez, închise pentru a nu fi atacate. Proteste și în Franța contra restricțiilor

Europa fierbe din cauza restricțiilor. Mii de protestatari au ieșit în stradă sâmbătă, 23 ianuarie, în mai multe orașe mari din Suedia și Franța. Aceștia au scandat împotriva certificatului de vaccinare. Mai multe centre de vaccinare din Suedia au fost închise de frica atacatorilor. Iată în ce oraș s-a întâmplat acest lucru!

Un oraș mare din Suedia a închis toate centrele de vaccinare

Situație fără precedent în Suedia. Autoritățile dintr-un mare oraș din această țară au fost nevoite să închidă toate centrele de vaccinare de frica atacatorilor.

Aceast lucru s-a întâmplat în Stockholm, acolo unde au mărșăluit circa 9.000 de oameni. Aceștia au scandat „Nu permiselor de vaccinare, da libertății”, la apelul unui grup numit „Mișcarea pentru Libertate”.

Proteste au avut loc și în Göteborg, al doilea oraș al Suediei. Nu mai puțin de 1.500 de oameni au scandat împotriva vaccinului.

„Trebuie să fim capabili să decidem singuri ce vrem să facem cu propriul nostru corp.”

„Putem spune că (vaccinarea) nu este o obligatație, ea este dacă ne pierdem drepturi în societate din cauza asta,”, au fost declarațiile protestatrilor pentru publicația citată mai sus.

Precizăm că Suedia înregistrează un număr record de infecții. Aproape zilnic, autoritățile raportează peste 40.000 de cazuri. Amintimcă permisul de vaccinare a fost introdus începând cu data de 1 decembrie. Din 12 decembrie, acesta a devenit obligatoriu pentru evenimentele în spații închise cu peste 50 de persoane.

Proteste in Suedia
Proteste in Suedia

Proteste masive au avut loc și în Franța

Nu doar în Suedia au avut loc proteste, ci și în Franța. Sute de persoane au ieșitîn stradă la Paris. Acestea au scandat împotriva introducerii unui nou permis COVID-19 începând de luni, 24 ianuarie.

Documentul prevede restricții dure pentru cei nevaccinați. Printre acestea se numără: participarea la evenimente sportive, intrarea în baruri, cinematografe sau alte locuri de petrecere a timpului liber. Mai mult, acestora li se va interzice și zborurile interne.

„Libertate”, „Adevăr”, „Nu apartheidului” sau „Pașaportul vaccinal, rezistență totală” au fost doar câteva dintre mesajele scandate de către protestatri, notează Le Figaro.

Conform aceleiași publicații, manifestații au avut loc și în alte orașe din Franța. Nu mai puțin de 700 de persoane s-au strâns la Aix-en-Provence, 950 la Montpellier și 1.200 la Marsilia.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...