Centre deschise non-stop de vaccinare anti-covid-19. Unde te poţi imuniza la orice oră în Bucureşti

Nicu Stan 22.10.2021, 13:52
Centre deschise non-stop de vaccinare anti-covid-19. Unde te poţi imuniza la orice oră în Bucureşti

S-a dat startul unui nou maraton de vaccinare în Capitală. Astfel, în București sunt deschise non-stop șase centre de vaccinare, unde cei interesați se pot imuniza împotriva virusului ucigaș. Unde sunt centrele de vaccinare unde te poți vaccina la orice oră, vezi în articolul de mai jos.

Astăzi a debutat maratonul vaccinării în București. Unde te poți vaccina non-sop, cu orice ser dorești

Autoritățile organizează un nou maraton de vaccinare în Capitală. Începând de astăzi, 22 octomrie şi până luni dimineaţă, locuitorii se pot imuniza în şase centre de vaccinare din București, care pun la dispoziție toate tipurile de vaccin anti-coronavirus.

De asemenea, centrele vor fi deschise non-stop, iar reţeaua de transport public (STB) va menţine în circulaţie şi pe timp de noapte mijloace de transport care au trasee către fiecare centru de vaccinare.

In cadrul maratonului de vaccinare sunt disponibile toate cele 4 tipuri de seruri
In cadrul maratonului de vaccinare sunt disponibile toate cele 4 tipuri de seruri

Reprezentantul OMS, prezent la eveniment

În plus, maratonul de vaccinare va fi prezent și reprezentatul OMS trimis special în România, la ora 12:00 la Palatul Copiilor.

Maratonul de vaccinare se desfășoară în șase centre din București unde vor fi disponibile toate tipurile de vaccin aprobate. Centrele de vaccinare non-stop sunt deschise la Romexpo, Circul metropolitan, Biblioteca Națională, Palatul Copiilor, Liberty Mall și Clubul seniorilor Mihai Eminescu.

Cine se poate imuniza la acest maraton de vaccinare

La activitățile de vaccinare pot participa toate categoriile eligibile (12+) pentru administrarea dozei 1, dozei 2, dozei 3 (suplimentare), precum și a dozei de booster, potrivit instrucțiunilor Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV).

De asemenea, medicii atrag atenţia că nu contează care din cele patru vaccinuri aleg oamenii să le facă, important este ca aceştia să se vaccineze şi să înţeleagă cât de importantă este imunizarea în această perioadă.

STB asigură transport către centrele de vaccinare

În plus, reţeaua de transport public STB anunță că va asigura transportul călătorilor la centrele de vaccinare pe durata desfășurării Maratonului de Vaccinare din Capitală.

”În perioada 22-25 octombrie, STB va menține în circulație, pe timp de noapte, vehiculele de pe traseele care converg către cele șase centre de vaccinare: Romexpo, Circul Metropolitan, Biblioteca Națională, Palatul Copiilor, Liberty Mall și Clubul seniorilor Mihai Eminescu”, informează reţeaua de transport public.

Record de români vaccinați în 24 de ore

Pe de altă parte, aproape 100.000 de români au fost vaccinați în ultimele 24 de ore, din care peste 60.000 au venit pentru prima doză. Este o cifră record de la debutul valului patru al pandemiei.

”27.642 de români au fost vaccinați cu vaccinul Johnson&Johnson, 33.867 prima doză de Pfizer BioNTech, 8.321 a doua doză de Pfizer BioNTech și 26.681 a treia doză, 978 prima doză de Moderna, 170 doza a doua și 1.670 a treia doză, 25 români s-au vaccinat cu AstraZeneca, iar 22 au făcut rapelul cu același ser”, potrivit CNCAV.