Celebrul hanorac al lui Zelenski, vândut la licitaţie, în Londra. Suma uriaşă obţinută pe el 

Ana Anitoiu 07.05.2022, 16:48
Celebrul hanorac al lui Zelenski, vândut la licitaţie, în Londra. Suma uriaşă obţinută pe el 

Celebrul hanorac al președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, a fost vândut la licitaţie, în Londra, pentru o sumă uriașă, la mai bine de două luni de când liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a declanșat conflictul militar în Ucraina. Suma obținută în acest fel va sprijini țara invadată de ruși.

Ce sumă a fost obținută pentru hanoracul lui Zelenski

Celebrul hanorac al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a fost vândut într-o licitație ce a fost organizată în cadrul unei strângeri de fonduri pentru Ucraina. Evenimentul a fost condus de prim-ministrul britanic Boris Johnson.

În timpul licitației, Volodimir Zelenski a susținut un discurs printr-o platformă de streaming video. El a lăudat Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, iar pe Boris Johnson, care l-a vizitat anterior, l-a numit „curajos”.

La rândul lui, Boris Johnson a spus despre Volodimir Zelenski că este „unul dintre cei mai incredibili lideri ai timpurilor moderne”. El a cerut să se liciteze pe scară largă, spunând că hanoracul președintelui ucrainean ar trebui să coste mult mai mult decât prețul de pornire, de 50.000 de lire sterline. În cele din urmă, articolul vestimentar a fost adjudecat pentru o valoare aproape dublă, de 90.000 de lire sterline.

În cadrul licitației ce a avut loc la Casa Christie’s au fost vândute și alte obiecte, printre care s-a numărat un cocoș făcut din ceramică ce i-a fost oferit premierului britanic Boris Johnson în timpul plimbării sale cu Volodimir Zelenski luna trecută, pe străzile din Kiev.

Celebrul hanorac al lui Zelenski, vandut la licitatie, in Londra
Volodimir Zelenski

Zelenski, despre o campanie globală pentru finanțarea Ucrainei

În urmă cu câteva zile, Volodimir Zelenski a anunțat o campanie globală pentru finanțarea Ucrainei, ce se numește United24 și se desfășoară pe o platformă online, u24.gov.ua. Banii obținuți vor fi transferați băncii naţionale a Ucrainei şi atribuiți ministerelor vizate.

Potrivit lui Volodimir Zelenski, donațiile obținute prin intermediul acestei platforme online vor fi folosite pentru a-i sprijini pe apărătorii țării, pentru a fi salvați civilii, precum și pentru lucrări de reconstrucție, după ce războiul declanșat de Rusia se va încheia.

La sfârșitul lunii trecute, președintele Volodimir Zelenski a spus că țara lui are nevoie de asistență financiară în valoare de șapte miliarde de dolari pe lună ca să reușească să compenseze pierderile economice provocate de acest război pe care liderul rus Vladimir Putin l-a început la data de 24 februarie.

Liderul de la Kiev a precizat că alte sute de miliarde de dolari vor fi necesare pentru ca Ucraina să fie reconstruită. Volodimir Zelenski a vorbit despre aceste necesități ale țării sale prin videoconferință, în cadrul unui eveniment organizat de Banca Mondială și Fondul Monetar Internațional.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...