Celebrul actor britanic Benedict Cumberbatch crede că a fost pacientul zero al pandemiei Covid. De unde a luat ”boala misterioasă”

Ioana Bucur 07.04.2021, 21:49
Celebrul actor britanic Benedict Cumberbatch crede că a fost pacientul zero al pandemiei Covid. De unde a luat ”boala misterioasă”

„Dumnezeule, dacă am contribuit la propagarea virusului?!” Celebrul actor Benedict Cumberbatch crede că a fost pacientul zero al pandemiei de Covid, în anul 2019. Vedeta a descris cum s-a luptat cu simptome grave, fără șă știe ce boală îl ținea la pat.

Benedict Cumberbatch crede că a fost pacientul zero al pandemiei Covid

Oficial, pandemia de Covid a fost recunoscută în 2020, doar că, pe măsură ce tabloul simptomelor a fost creionat, tot mai multe persoane care, spre sfârșitul anului 2019, s-au confruntat cu maladii misterioase, nediagnosticate la acel moment, și-au dat seama că fuseseră, de fapt, primele infectate cu SARS-CoV-2. Printre ele se numără și unul dintre cei mai cunoscuți actori de la Hollywood. Benedict Cumberbatch crede că a fost pacientul zero al pandemiei de Covid, a mărturisit starul, cunoscut pentru rolurile din Sherlock și Avengers, într-un interviu pentru publicația The Independent. Artistul a vorbit despre o boală misterioasă care l-a ținut la pat, în urmă cu mai bine de un an.

„Eram extrem de bolnav în momentul în care toate acele informaţii despre COVID au apărut dintr-o dată la începutul anului 2020”, a povestit Benedict Cumberbatch pentru The Independent.

După ce și-a dat seama că ar fi putut fi printre primii oameni infectați cu SARS-CoV-2, actorul a explicat că a fost cuprins de un sentiment uriaș de vinovăție, gândindu-se că, fără să vrea, ar fi putut să contribuie la răspândirea pandemiei: „Mi-am spus: Dumnezeule, am fost chiar pacientul zero!”, a adăugat el în interviul pentru The Independent. Primele semne ale bolii au apărut după ce, la sfârșitul anuliui 2019, a fost nevoit să zboare din Londra până în Cape Town, în Africa de Sud, pentru a filma mai multe scene din pelicula „The Mauritanian”.

„Eram atât de bolnav…A fost o pneumonie borderline”, a explicat el, dezvăluind că a reușit cu greu să facă față muncii, și că „a vomitat între scene”.

Benedict Cumberbatch crede că a fost pacientul zero al pandemiei Covid
Benedict Cumberbatch, în serialul Sherlock

„Nu își merită locul în lumea noastră”

Rolul din „The Mauritanian”, în regia lui Kevin Macdonald, a marcat începutul unui capitol în viața actorului. Perioada în care a făcut cercetare pentru rolul său i-a deschis ochii în legătură cu ororile comise la Guantanamo Bay, o închisoare militară americană situată în apropiere de Cuba, deschisă după atacurile din 11 septembrie 2001 pentru găzduirea deținuților acuzați de terorism. Scenariul filmului este o adaptare a volumului de memorii „Guantamo Diary”, scris de fostul deţinut Mohamedou Ould Slahi. După încheierea filmărilor, Benedict Cumberbatch a dezvăluit că s-a implicat în eforturile internaționale ce luptă pentru închiderea închisorii.

„Voi susţine această cauză în faţa lui. Închisoarea generează cheltuieli uriaşe. Este cea mai costisitoare închisoare de pe Pământ. Am sentimentul puternic că Guantanamo nu îşi merită locul în lumea noastră”, a mai spus Benedict Cumberbatch. Actorul intenționează îl contacteze pe preşedintele american Joe Biden pentru a îi cere să închidă Guantanamo.

Proiectul a însemnat și îndeplinirea unui vis: ocazia de a lucra alături de Jodie Foster, pe care a numit-o „una dintre cele mai mari eroine” ale sale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI