EXCLUSIV

Celebra artistă care a lăsat Italia pentru promovarea turismului românesc. Mai rar aşa ceva: „Avem atâtea proiecte” EXCLUSIV

Ana Maria Păsat 08.05.2022, 16:05

Olga Bălan, actrița adoptată de Italia, țară care i-a oferit șansa de a deveni cunoscută, trăiește de mai bine de patru ani o frumoasă poveste de dragoste cu Dragoș, de profesie fotograf, un român pe care-l știa cu ani în urmă până să formeze un cuplu. În prezent, voluptoasa blondă care în tinerețe l-a cucerit prin frumusețea sa și pe Michel Placido, celebrul comisar Corado Cattani din Caracatița, face drumuri dese între România, unde are în derulare mai multe proiecte, și Italia, ea având casă la Roma.

Într-un interviu exclusiv, pentru impact.ro, Olga ne-a vorbit despre ultimul său film în care a jucat rol de guvernantă, precum și despre căsătoria pe care și-a planificat-o la anul, dar și despre proiectele sale aflate în derulare. Unul dintre cele mai reprezentative filme din Italia ale actriței a fost „Io Loro e Lara”, în regia lui Carlo Vendone, iar prima peliculă cinematografică din Româia în care aceasta a avut rol principal a fost „Paradisul în direct”, unde a jucat alături de Loredana Groza, Alexandru Așinel, Tamara Buciuceanu și George Mihăiță.

Profesoară de canto în România

Impact.ro: Ce ați făcut în ultimii ani? Ați stat în casă în pandemie?

Olga Balan: Eu sunt foarte activă. Și când a trebuit să stau în casă, am fost activă. Când nu sunt, mi se pare că se oprește totul în loc. În acești ani am fost cu Dragoș în Italia, am plecat, ne-am reîntors. Toată perioada cât am stat acolo ne-am simțit foarte bine, iar acum avem atâtea proiecte în România atât pentru promovarea turismului românesc, cât și alte proiecte muzicale ale mele, un duet cu soprana Gabriela Alexandra Florea, pe care o să-l lansăm.

Am ore de canto cu copiii, la școala Gabrielei Florea, de aproape un an. Am elevi mititei de 6-7 ani, dar și doamne și domnișoare și sunt fericită că pot împărți arta mea și tot ceea ce am învățat tuturor persoanelor care vor să fie alături de mine.

Celebra actrita care a lasat Italia pentru promovarea turismului romanesc
Olga Balan si iubitul ei

Guvernantă la o familie de mafioți

Impact.ro: Ați renunțat la cinematografie?

Nicidecum, mă simt bine în ambele domenii, atât în cel muzical, cât și în cel cinematografic. În 2020 am făcut un alt film în Italia, Casa Exposito. Ne-au dat texte din cinci în cinci zile, dar a fost frumos, că am uitat de această perioadă care ne-a pus la încercare, să vedem care rămâne cu creierul la locul lui. Noi am reușit, pentru că pe noi întotdeauna ne-a salvat meseria. Ne-am dus în această direcție, ca să fim fericiți. Încercați să vă descoperiți latura artistică, ajută foarte mult în momentele grele ale vieții.

Impact.ro: Ce rol ați avut?

Am fost o guvernantă a familiei de mafioți, Exposito, una foarte rea care dicta în casă. A fost o tragi – comedie, am avut un rol aparte, trebuia să fiu cea serioasă, din topor, și rusoaică pe deasupra. M-am distrat copios, în cele două săptămâni cât am filmat am râs cât nu am râs niciodată. Actorii cu care am lucrat, mafioții, „grande famillia”, toți mari actori, de teatru și cinema, împreună am reușit să ajungem la un rezultat extraordinar. Acest film a fost prezentat și la Monte Carlo.

Impact.ro: Ați filmat în pandemie…

Noi am fost cam rebeli. Și eu și Dragoș, dar mai ales eu. Toți îmi spuneau că o să mă îmbolnăvesc. Dar eu credeam și cred cu totul altceva, bine că a trecut. Cel mai mult au fost afectați oamenii din cauza psihicului, a situației, să fii închis în casă lasă urmări…

Impact.ro: Ai fost tot timpul rebelă?

De mică am fost rebelă. Chiar dacă mi se spunea fă lucrul acesta, eu făceam altceva, tot ce credeam eu de cuviință. Dar mulțumesc lui Dumnezeu că sunt așa, asta înseamnă să-ți asumi mult și să ai personalitatea ta, ceea ce te dezvoltă. Când asculți, nu-i bine. Faceți ce simțiți, dragii mei, ca să fiți voi însăși.

Motivul pentru care poartă verighetă

Impact.ro: Te-ai căsătorit? Văd că porți deja verighetă…

Încă nu, dar va urma. Noi purtăm verigheta, pentru că pe mine mă curtează foarte mulți bărbați, pe Dragoș foarte multe femei. Și atunci am decis să o purtăm până când ne vom căsători. Am vrut să o purtăm să ne punem puțin la adăpost, să nu avem nicio problemă pe drumul căsătoriei noastre.

Impact.ro: Pe când nunta?

Anul viitor sigur. Noi o programasem, în Italia, deja. Dar a venit pandemia și am văzut cum se căsătoreau cu măștile la gură. Dragoș mi-a zis că pe noi ne caracterizează iubirea și nu are sens să facem un pas atât de important doar ca să-l facem, să știe lumea. Dar a apărut o problemă.. Avem atâția oameni care ne iubesc și vor să ne fie nași. Ne gândim la cel puțin cinci perechi de nași.

Fără rochie albă în biserică

Impact.ro: Vei fi mireasă în biserică?

Da, ne vom cununa și-n biserică, dar nu și-n rochie albă, probabil într-o culoare mai excentrică, albul e pentru prima dată.

Am filmat la târgul de nunți, la Palatul Bruckental, unde voi fi imaginea lor și unde voi avea o emisiune. Dragoș m-a fimat într-o rochie de mireasă, de prințesă. Noi promovăm totodată, România. Noi lucrăm încă la proiect.

Impact.ro: V-ați gândit și la un copil?

Am făcut patru ani de când suntem împreună. Când lucrurile funcționează, funcționează. Când există  iubire, coktailul respectiv într-o familie, nu ai de ce să te temi. Nu mai este cazul să facem un copil. Poate pe viitor, trebuie să ne gândim, dar puțin mai încolo, să adoptăm…

Are casă în Italia

Impact.ro: Unde ți-ai dori să locuiți? Aici sau în Italia?

În Italia am eu casă, aici are Dragoș. Eu am dublă cetățenie. Mergem și la Roma, venim și aici. Când mă duc la Roma, îmi lipsește România, când sunt aici, îmi lipsește Italia. E foarte greu, amândouă țările sunt în sufletul meu, Eu sunt româncă, dar Italia mi-a dăruit mult pe latură artistoică, ma luat sub aripa ei, mai mult decât România.

Impact.ro: Ai avut parte de cazuri de hărțuire sexuală de-a lungul carierei tale?

Eu nu am trecut prin cazuri de hărțuire sexuală la locul de muncă. Eu am un agent care m-a propus la castinguri serioase. Cele de pe net nu-s OK. Există foarte mulți vulturi, dar trebuie să te gândești la persoana ta, întotdeauna, să fii foarte atentă. Cu ani în urmă, aveam un poducător și manager. Eram foarte supărată la un moment dat că niciodată nu mă invita la o petrecere extrem de importantă.

După ce nu am mai lucrat împreună, l-am întrebat de ce. Mi-a zis că eu nu făceam nimic din ce se făcea, că nu avea cum să-mi facă un deserviciu, că și-a dat seama ce om eram și m-a invitat unde era de mine. Am reacționat foarte rău, dar după două zile, am văzut la tv ce era cu această petrecere, unde fuseseră arestări. Trebuie să fiți foarte atente, fetelor, nu tot ce zboară se mănâncă, sunt mulți vulturi.

Talentat încă de mic!
Urmăriți Impact.ro și pe