Celebra actriță de comedie Betty White a murit. Ar fi împlinit 100 de ani în câteva zile

Iancu Andreea, Diana Alexandra 31.12.2021, 22:18

Cunoscuta actriță de comedie Betty White a murit la vârsta de 99 de ani. Legendara vedetă ar fi împlinit 100 de ani peste doar câteva săptămâni. Din păcate, aceasta s-a stins din viață, vestea decesului fiind confirmată de către autoritățile locale, din apropierea reședinței sale.

Actrița Betty White a murit. Ar fi urmat să împlinească 100 de ani

Celebră pentru numeroasele sale roluri din comedii spumoase, Betty White, a părăsit această lume la vârsta de 99 de ani, potrivit TMZ. Vedeta americană s-a stins din viață la reședința sa, decesul fiind pronunțat vineri dimineață și ulterior fiind confirmat de reprezentanții autorităților locale. Aceasta s-a născut în 1922 și ar fi urmat să împlinească 100 de ani pe 17 ianuarie.

A fost apreciată pentru personajele interpretate de-a lungul anilor, fiind recompensată cu premii Globul de Aur, în anii 1986, 1987, 1988 şi 1999 pentru „cea mai bună actriţă de televiziune” cu rolul din „The Golden Girls”. De asemenea, actrița a mai câştigat opt premii Emmy, fiind nominalizată de 21 de ori. Trei premii „Screen Actors Guild Awards” au fost și ele câștigate de către vedetă pentru performanțele sale din carieră.

Actrița Betty White a murit la 99 de ani
Actrița Betty White a adus multe zâmbete de-a lungul carierei sale

O viață dedicată filmului

Regretata actriță de comedie a trăit o viață în compania camerei de filmare, fiind o prezență apreciată în lumea filmului. Vedeta a fost pasionată de rolurile sale și de activitatea de actriță, având însă și o motivație suplimentară, dincolo de premiile cu care a fost recompensată. Betty White era pasionată de animale, motiv pentru care obișnuia să facă acte de caritate, conducând numeroase organizații de profil.

Trebuie să continui să joc pentru a-mi permite să continui să-mi fac munca de caritate!, a glumit ea, într-un interviu pentru The Hollywood Reporter, în 2018.

Cele trei mari iubiri ale regretatei actrițe

În timp ce cariera sa de actriță era marcată de roluri prin care aducea zâmbete publicului, Betty White a trăit o viață amoroasă tumultoasă. Vedeta a fost căsătorită o scurtă perioadă cu Dick Barker, în anul 1945, în timp ce Lane Allen i-a fost partener într-un mariaj care a durat doar doi ani, din 1947 până în 1949. Cel alături de care și-a găsit ulterior liniștea, Allen Ludden i-a fost alături între 1963–1981.

Producțiile care au făcut-o celebră

Printre cele mai cunoscut seriale și filme care reprezintă cariera regretatei actrițe de comedie se numără numeroase titluri. Betty White a jucat roluri excepționale în producții precum: serialul „The Golden Girls”, producția „Hot in Cleveland”, dar și filmul „Vrei să te însori cu mine” sau „Tu, din nou!”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...