SPECIAL

Cele mai surprinzătoare teorii ale conspirației. Unde ar exista un laborator de control al minții

Dan Mlădinoiu 18.01.2022, 20:06
Cele mai surprinzătoare teorii ale conspirației. Unde ar exista un laborator de control al minții

Deoarece multe regiuni din Statele Unite au propriile lor legende, era firesc să apară serii întregi de controversate teorii ale conspirației. În această țară cât un continent, există oameni, asociații, comuniuni științifice care cred că guvernul, marile corporații sau serviciile secrete ascund publicului adevărul.

Conspiraționiștii se străduiesc să descopere „veridicul” pe care îl văd ascuns în spatele unora dintre cele mai mari știri, evenimente, locații. De la observări de OZN-uri, la asasinarea lui JFK sau la Kentucky Derby, o serie întreagă de ipoteze, unele frizând ridicolul, sunt livrate drept replici de note discordante, în contrapartidă cu ce există în mod real.

Cele mai deosebite și suprinzătoare teorii ale conspirației din Statele Unite

Ce este, de fapt, Zona 51

Majoritatea oamenilor cred că acest complex militar cantonat în „Area 51” cercetează și experimentează extrapământeni și navele lor spațiale. Așezământul științific din deșertul Nevada face parte din Zona de Operațiuni Militare Nellis. Însă, baza a devenit rapid cunoscută drept cel mai secret loc militar din lume.

Ea nu există pe nicio hartă sau pe niciun site web guvernamental, ceea ce a condus pe mulți să dezvolte teorii ale conspirației. Mai precis, oamenii cred că încă se studiază un accident care a avut loc în apropiere de Roswell, New Mexico, în 1947. Alții susțin că aterizarea pe Lună a avut loc în Zona 51. Guvernul a emis public un comunicat potrivit căruia instalația este folosită pentru a testa avioane experimentale necesare armatei.

Care sunt cele mai surprinzătoare teorii ale conspirației
Zona 51, un loc înconjurat de teorii și mistere

O unitate de cercetare din Alaska ar fi un laborator de control al minții

Unitatea este situată în Alaska. Undeva, în munții acestui stat, poate fi găsit Programul de cercetare aurorală activă de înaltă frecvență, care ajută oamenii de știință să studieze cele mai îndepărtate regiuni ale atmosferei. Complexul ocupă aproximativ 13 hectare de teren și deține peste 180 de antene. Astfel s-au colectat date despre aurora boreală, undele radio și alte evenimente atmosferice.

Adepții teoriilor conspiraționiste cred că antenele sunt o armă experimentală care poate controla mințile oamenilor, potrivit Institutului Smithsonian. Alții sunt de părere că aceasta a provocat distrugerea navetei spațiale Columbia, în 2003. Însă, în anul 2016 entitatea științifică a organizat o zi deschisă, astfel încât publicul să poată vedea că nu există nimic primejdios, nimic din ce se afirmă sau crede pe nedrept.

Complexul Safeguard din Dakota de Nord ar avea legătură cu Illuminati

Complexul Stanley R. Mickelsen, purtând numele fostului comandant general al US Army, de lângă Langdon (Dakota de Nord), a fost construit în anii 1970 ca un grup de facilități militare destinate unui program antibalistic de rachete în valoare de 15 miliarde de dolari. Clădirea are forma unei piramide neterminate, ca aceea de pe bancnota dolarului.

În mod misterios, locația a fost deschisă și a funcționat doar o zi (1-2 octombrie 1975). Congresul a decis să pună capăt programului, determinându-i pe mulți să construiască teorii ale conspirației. Unii presupun că acea construcție este, de fapt, folosită de către celebra Illuminati datorită formei sale geometrice, care este un simbol al Francmasoneriei, învățăturile celei mai mari societăți secrete.

Un uriaș vulcan activ aflat sub Parcul Național Yellowstone (Wyoming) ar putea distruge SUA

Yellowstone are 2200 de km pătrați de natură sălbatică, animale și peisaje superbe. Sub el, însă, ar fi ceva sinistru: un vulcan activ care măsoară peste 70 de km în diametru și, dacă va erupe, ar putea distruge întreaga Americă. Acesta a erupt ultima dată acum 630.000 de ani, dar există conspiraționiști care sunt convinși că următoarea erupție ar putea avea loc în orice zi. Ei cred că SUA elaborează planuri de urgență pentru că guvernul știe că erupția este iminentă.

Care sunt cele mai surprinzătoare teorii ale conspirației
Vulcanul din Parcul Național Yellowstone

Truman Capote ar fi scris celebrul roman al lui Harper Lee „To Kill a Mockingbird”

Truman Capote și Harper Lee au crescut în Alabama și au fost prieteni din copilărie. Ambii au ajuns autori celebri. Capote și-a scris povestea horror “Cold Blood” (n.r: Cu sânge rece) iar Lee marele roman american „To Kill a Mockingbird” (Să ucizi o pasăre cântătoare). În timp ce Capote a scris numeroase cărți, Lee a publicat doar o singură carte în timpul vieții, ei făcându-i pe unii să creadă că cel care a scris „To Kill a Mockingbird”, potrivit CNBC, este Capote. Într-un documentar din 2010, sora lui Lee, Alice C. Lee, a negat acuzația, spunând că Truman Capote a fost invidios pe succesul surorii ei.

Roswell, de fapt, un centru faimos pentru teoriile conspirației centrate pe OZN

Pe 4 iulie 1947, Mac Brazel a găsit câteva obiecte neobișnuite, inclusiv piese metalice, folii neobișnuite reflectorizante și resturi de hârtie. Deoarece nu avea idee care sunt obiectele, l-a sunat pe șeriful local, iar acesta a contactat Roswell Army Air Force. Piesele au fost preluate rapid în camioane blindate.

Câteva zile mai târziu, Roswell Daily Record a publicat un articol intitulat „RAAF Captures Flying Saucer on Ranch in Roswell Region”, stârnind teorii ale conspirației ce durează de decenii. Mulți oameni au declarat că piesele găsite pe teren provin de la o navă extraterestră, chiar dacă oficialii au negat, afirmând că sunt de la un balon meteorologic defect. Ani mai târziu, s-a descoperit că obiectele făceau parte dintr-un proiect militar secret numit Proiectul Mogul, care urmărea URSS.

Viziuni deosebite ale unui monstru asemănător lui Loch Ness

În 1889, căpitanul James C. Kerr și cei 100 de pasageri ai săi de la bordul unui vapor cu aburi au raportat că au văzut o creatură lungă de 9-12 m în Lacul Flathead. În iulie 2018, au avut loc109 observări ale straniei creaturi, potrivit NBC Montana. Alți martori au spus că seamănă cu faimosul monstru din Loch Ness, având „ochi negri de oțel” și aripioare.

Care sunt cele mai surprinzătoare teorii ale conspirației
Multe legende vorbesc despre celebrul monstru din Loch Ness

Aeroportul din Denver este bine cunoscut ca țintă a teoriilor conspirației

Aeroportul Internațional Denver este de două ori mai mare decât Manhattan (New York) și aproape fiecare colț al acestuia este plin de teorii conspirative. Construirea lui a depășit bugetul cu 2 miliarde de dolari, ceea ce îi face pe unii să creadă că are o structură subterană care este fie folosită ca buncăre, fie ca sediu al presupusului grup de control mondial Illuminati.

Alții cred că a fost construit de neo-naziști, deoarece marcajele din jurul lui arată că este finanțat de „The New World Airport Commission”, dar nicăieri nu pot fi găsite informații despre o asemenea organizație. Există voci conform cărora pistele sunt așezate ca o svastică dacă sunt privite de sus.

Georgia Guidestones, un monument faimos pentru inscripțiile sale bizare

A fost construit în 1980 în Elberton (Georgia) și este cunoscut sub numele de Georgia Guidestones. Există 10 linii directoare asupra monumentului scrise în opt limbi, care par a fi un set de reguli pentru oameni. De exemplu, o inscripție spune: „Păstrează umanitatea sub 500.000.000 de oameni în echilibru perpetuu cu natura”, în timp ce pe o alta scrie: „Stăpânește pasiunea-credința-tradiția-și toate lucrurile cu rațiune temperată”. Monumentul a fost finanțat de un bărbat anonim, astfel încât nimeni nu știe cine l-a construit sau de ce.

Unii cred că inscripțiile privesc viitorul și ne oferă un ghid despre cum să supraviețuim după o apocalipsă. Alții consideră că sataniștii sau Noua Ordine Mondială (un grup secret, care controlează lumea) au construit sculptura pentru a-și promova identitatea.

Cum a înregistrat un astronom de la Universitatea din Ohio un semnal despre care se presupune că ar fi trimis din Cosmos

Pe 15 august 1977, astronomul Jerry Ehman a înregistrat un semnal radio folosind telescopul Big Ear de la Universitatea de Stat din Ohio. Sunetul a fost puternic și a durat 72 de secunde. Ehman i-a dat numele „The Wow! Signal”. Semnalul nu a mai fost auzit niciodată, făcându-i pe mulți să afirme că ar fi provenit de la o civilizație extraterestră. Se mai vorbea de o cometă pe care telescopul a captat-o, dar Ehman a negat. Unii cred că semnalul înregistrat a fost doar o defecțiune a telescopului, potrivit Live Science.

Izvoarele misterioase de la Brunswick Springs

Brunswick Springs (Vermont) au o istorie lungă, înconjurată de teorii ale conspirației. De fapt, seria de publicații „Ripley’s Believe It or Not” (n.r. Crede-l sau nu pe Ripley) a numit izvoarele a opta minune a lumii, deoarece există șase izvoare care au fiecare minerale complet diferite, deși provin din aceeași sursă. Ele includ fier, calciu, magneziu, sulf, brom și arsen. Patru hoteluri au fost construite de-a lungul anilor lângă izvoare și fiecare a ars în mod misterios. Teoreticienii conspirației cred că este din cauza unui blestem.

Uluitor: Masonii se întâlnesc anual în Peștera Malheur din Oregon, stârnind teorii ale conspirației

Peștera Malheur are o istorie lungă și interesantă, datând din epoca precolonială. Peștera de 900 de metri a fost folosită cândva de nativii americani, dar acum este deținută de un grup de francmasoni numit Loja Masonic Robert Burns. În fiecare an, ei țin o întâlnire în interiorul peșterii, fiind subiect de presupuneri pentru conspiraționiști.

Unii sunt convinși că peștera are o ușă către iad, în timp ce alții cred că se conectează cu un sistem de tunel subteran care se întinde prin întreaga Americă până în alte locații masonice. Alții cred că în peșteră au loc ritualuri și sacrificii de natură satanică.

(surse: usatoday.com, livescience.com)

Urmăriți Impact.ro și pe