Cele mai multe mașini electrice din România, deținute de o companie din Iași: „Facem un pas important în ceea ce priveşte dezvoltarea sustenabilă”

Elena Avramescu 17.09.2021, 17:24
Cele mai multe mașini electrice din România, deținute de o companie din Iași: „Facem un pas important în ceea ce priveşte dezvoltarea sustenabilă”

Vorbim despre cea mai mare achiziţie de vehicule ecologice făcută de o companie locală din România şi face parte din campania „Verde pentru Iaşi”, ce a fost iniţiată de compania ieşeană, pentru „un business mai eficient şi un oraş mai puţin poluat”.

Cele mai multe mașini electrice din România, deținute de o companie din Iași

Astfel că grupul de firme Iaşisting a decis să danseze, ieri, campania sa ecologică „Verde pentru Iaşi”, odată cu prezentarea noii sale flote de 25 de vehicule electrice Renault Zoe, la sediul concesionarul Renault, firma Bras.

Această flotă de vehicule electrice este doar un prim pas în campania noastră. Din discuţiile cu reprezentanţii Renault am aflat că în primăvara anului viitor au în plan să lanseze un model pentru transport marfă, foarte eficient, iar etapa a doua va fi achiziţia de vehicule pentru transport al bunurilor şi echipamentelor pe care le folosim la stingerea incediilor şi în domeniul protecţiei muncii.

De asemenea, tot în primăvară vom mai avea un proiect ecologic, mai precis deschiderea unui nou parc, Aventura Park, care va avea şi o tabără şcolară. Ne dorim ca astfel să aducem copiii în mijlocul naturi, la activităţi antrenante în aer liber, a spus reşedintele Grupul de Firme Iaşisting, Viorel Blăjuţ, potrivit BZI.

Helmuth Tiederle, director general vânzări Renault România, a făcut câteva declarații pe această temă, spunând că acesta este un pas important cu privire la mobilitatea şi dezvoltarea sustenabilă.

Cele mai multe masini electrice din Romania, detinute de o companie din Iasi
Renault

Facem un pas important în ceea ce priveşte mobilitatea şi dezvoltarea sustenabilă. Viitorul este conectat şi autonom. Felicitări Iaşisting pentru cea mai importantă flotă de vehicule electrice.

Astfel că Renault Zoe este un mașină complet electrică, ce poate circula peste 300 km cu o singură încărcare a bateriei. Pe lângă asta, Grupul de Firme Iaşisting a primit de la Renault România câte o staţie de încărcare pentru fiecare maşină iar autonomia maşinii este suficientă pentru a putea asigura deplasarea în teren a angajaţilor Iaşisting timp de o săptămână, iar după aceea maşinile vor sta la încărcat în weekend.

În plus, Renault Zoe este vehicul este recomandat traficului urban, cu porniri şi opriri repetate, deoarece în timpul frânării, sistemele inteligente ale maşinii recuperează o parte din energia pierdută, astfel că motorul electric devine generator şi curentul electric produs este stocat în baterie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...