Cele mai mici tractoare pentru grădină. Utilaje mici, cu care îți faci treaba perfect

Emanuela Pană 09.01.2021, 17:59

Când vine vorba despre lucrări agricole, unul dintre utilajele care nu pot lipsi este tractorul. Cu ajutorul acestuia poți deveni mult mai productiv, economisești timp prețios și poți să reduci eficient costurile. Apariția unor astfel de mecanisme și utilizarea lor pe scară largă poate fi asociată, fără prea mari exagerări, cu o revoluție în activitățile agricole individuale. Află, în continuare, care sunt cele mai mici tractoare pentru grădină.

Cele mai mici tractoare pentru grădină

Viața la țară nu este întotdeauna ușoară. Cultivarea terenurilor de către fermieri este o muncă asociată cu un efort fizic considerabil. Astfel, utilizând doar „ajutoarele fidele“ (o sapă, o lopată, o greblă), este destul de dificil să obții rezultate de calitate în timp util, mai ales dacă zona cultivată nu este de dimensiuni mici. Mai mult, o persoană modernă știe că timpul înseamnă bani, fapt pentru care a învățat să îl prețuiască. Astfel, aceste persoane preferă să nu-și dedice toate orele de lumină pentru a lucra în grădină.

Atasându-i accesoriile potrivite, un tractor se poate dovedi extrem de util la toate lucrările agricole din timpul anului. Dacă și tu ești în căutarea unui astfel de utilaj de dimensiuni mici, care să-ți ușureze munca, dar nu știi care sunt criteriile în funcție de care să-l alegi, lasă-ne să-ți venim în ajutor.

Începem prin a spune că piața tractoarelor este segmentată în funcție de mai multe criterii, unul dintre acestea fiind destinația tractorului, adică modul în care îl vei utiliza. Când vine vorba despre grădină, ai nevoie de unul dotat cu ambreiaj hidraulic, anvelope de tracțiune și alte accesorii utile pentru a îndeplini diferite activități.

Un alt aspect de care trebuie să ții cont este bugetul, iar în cazul în care acesta este fexibil îți va fi destul de ușor să îl achiziționezi pe cel ideal pentru tine. Dacă ții neapărat la o anumită sumă, s-ar putea să fie nevoie să cauți ceva timp. Să nu uităm că prețul este influențat într-o mare măsură de starea utilajului, astfel că ai și posibilitatea de a cumpăra un tractor de mici dimensiuni second hand. Spre deosebire de mașini, tractoarele sunt mult mai rezistente, astfel că poți avea parte de surprize plăcute chiar dacă nu îl achiziționezi nou.

În ceea ce privește dotările, poți fie să optezi pentru tractoare care au deja accesorii montate din fabrică, fie să îți cumperi un model care permite atașarea unor accesorii și unelte compatibile, pe care să le cumperi ulterior, în funcție de nevoi.

Citește și: Cum a trăit Adda cel mai frumos moment din viața ei. „Pe marginea unui șanț, treceau tractoare pe lângă noi“

Utilaje mici, cu care îți faci treaba perfect

Dacă ești angajat serios în grădinărit, sigur ai ajuns la concluzia că nu ai cum să te descurci fără o anumită tehnică, pentru că nu poți lucra calitativ pământul. De asemenea, sănătatea ta are de suferit. Astfel, ai putea să îți achiziționezi și un altfel de „asistent“ – un tractor de mers pe jos – care să facă greul pentru tine.

Tractoare mici cu care îți poți face perfect treaba în grădină
Tractoare mici cu care îți poți face perfect treaba în grădină

Menționăm că prețul este unul piperat, însă numărul funcțiilor pe care este capabil să îl îndeplinească va face să merite fiecare bănuț. Poate unii dintre cititorii noști se întreabă ce este acela un tractor de mers pe jos. Ei bine, este un mini-tractor. Gantele sale funcționează datorită tracțiunii pe roți, iar tu ești cel ce controlează echipamentul, urmându-l.

Principalele funcții ale acestor mini-tractoare sunt lucrările de pământ, mai exact: prelucrare, grapare, hilling, tăierea rândurilor, etc. Am atașat în galeria acestui articol câteva modele de utilaje de mici dimensiuni, dar care vă pot ușura considerabil activitatea în gospodărie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...