Cele mai frumoase parcuri din Oradea. Orașul românesc cel mai aproape de Occident

Daria Petrescu 13.03.2021, 10:10
Cele mai frumoase parcuri din Oradea. Orașul românesc cel mai aproape de Occident

Oradea este unul dintre cele mai frumoase orașe din România. Anual, mii de turiști români și străini îi trec pragul și asta pentru că locul este renumit pentru frumusețea lui. Astfel că, în Oradea găsești numeroase spații amenajate pentru relaxare, parcuri renovate după ultimele standard și multe clădiri istorice pe care le puteți vizita. Mai mult, acest oraș romnesc este considerat cel mai aproape de Occident. Iată cele mai frumoase parcuri din Oradea.

Parcul 1 Decembrie

Înainte acest parc se numea Parcul 23 August. Denumirea a fost luată în anii ’50, când în acest loc se organizau mitinguri cu ocazia zilelor de 1 Mai și 23 August. Este unul dintre cele mai cunoscute parcuri din oraș și este vizitat atât în anotimpul cald cât și rece. În interiorul parcului găsim „Casa De Cultură a Sindicatelor Oradea”, lucrare finalizată în 1972. Parcul 1 Decembrie a fost construit prin muncă voluntară, care a luat sfârșit într-o zi de 1 Mai.

Parcul 1 Decembrie

Parcul Libertății

Parcul este situat în Piața Libertății și este considerat un loc „sălbatic”. Aici găsești:

– căsuța cu flori care se află pe marginea aleii

– numeroasele lalele plantate de proprietarul căsuței

– băncuțele așezate atât pe margina aleii și pe malul Crișului

– rațe, cormorani și multe alte viețuitoare deosebite

De asemenea, din această zonă se face trecerea înspre cealaltă parte de mal, trecând pe Podul Intelectualilor

Parcul Olosig

Este unul dintre cele mai vesele parcuri din oraș. Este situat în zona Rogerius și aici găsești multe bănci și spații verzi unde vă puteți relaxa. De asemenea, parcul are un teren de fotbal sintetic accesibil tuturor și Biserica Maica Domnului. În zonă se află se află școala Gimnazială nr. 11.

Parcul Olosig

Parcul Petofi Sandor

Petofi Sandor este unul dintre cele mai încântătoare locuru din Oradea, dacă vreți să vă bucurați de verdeață sau să vă relaxați pe o bancă. În zonă, aproape de centrul orașului, lângă fostul Muzeu al Țării Crișurilor, se află Parcul Petőfi Sándor

Parcul Salca

Acest parc este mai nou și se bucură de spații special amenajate pentru mai multe activități. , Parcul Salca va fi extins. Cel puțin acesta este planul.

În Parcul Salca vă puteți plimba pe alei, puteți alerga, puteți medita pe malul lacului, puteți juca șah „uman”, și multe alte activități interesante și plăcute pot fi desfășurate aici. De altfel, acesta este locul perfect și pentru copii, dar nici adulții nu se vor plictisi.

Despre Oradea

La o distanță de 8 km, respectiv 4 km de oraș, găsiți stațiunile balneare Băile Felix și Băile 1.

În această zonă se găsește o formațiune carstică spectaculoasă, mai exact, un aven cu o adâncime de 86 de metri. În Oradea, găsiți apele termale recunoscute pe plan internațional pentru efectele terapeutice

De asemenea, un loc minunat este Pârâul Peța, cu o vegetație tropicală unică în Europa. Turiștii sunt extrem de încântați de locul acesta.

Oradea a reprezentat un punct important de referință pentru zonă, fiind cel mai important centru cultural și comercial. Orașul este considerat cel mai aproape de Occident. Turismul orădean începe să se dezvolte, Oradea participând, alături de Băile Felix, la Târgul de Turism de la Viena din ianuarie 2015.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe