Cele mai frumoase locuri din Delta Dunării. Nu trebuie să le ratezi

Rădulescu Valentin 16.07.2020, 09:53

Delta Dunării este unul dintre cele mai frumoase locuri din Europa, iar mulți români țin neapărat să o vizite și să vadă frumusețile pe care le ascunde de ochii lumii. Aici se pot observa multe specii de păsări și este un loc plin de verdeață.

Delta Dunării, unul dintre cele mai frumoase locuri din lume

Apele Dunării se scurg în Marea Neagră și formează cea mai bună mare și bine conservată deltă din Europa. Delta Dunării găzduiește peste 300 specii de păsări și 45 de specii de pește de apă dulce. De asemenea, Delta Dunării mai este cunoscută și pentru numeroasele lacuri și mlaștini ale sale. Rezervația Biosferei Delta Dunării este unul dintre cele mai mari ecosisteme din lume, iar de astfel face parte din patrimoniul mondial UNESC. Totodată, Delta Dunării are și a treia cea mai mare biodiversitate din lume, după Marea Barieră de Corali a Australiei și Insulele Galapagos din Ecuador.

Cele mai frumoase locuri din Delta Dunării. Nu trebuie să le ratezi
Sursă Foto: wall-street.ro

Cele mai frumoase locuri din Delta Dunării

Mila 23 este un sat situat în comuna Crișan din județul Tulcea. Acesta este divers și în mare parte populat de lipoveni, urmași ai rușilor. De asemenea, lipovenii sunt cunoscuți ca fiind unii dintre cei mai buni pescari. De-a lungul timpului multe s-au schimbat, dar frumusețea naturii a rămas aceeași. Totodată, aici este și locul de naștere a lui Ivan Patzaichin, cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice.

Pădurea și satul Letea este una dintre cele mai vechi rezervații naturale din România, care datează din anul 1938. Pădurea Letea este de astfel și cea mai nordică pădure subtropicală a Europei. Aici se află o adevărată bijuterie a naturii și atrage de multe ori atenția turiștilor. Acest loc merită văzut măcar o dată în viață

Cetatea Enisala este singura fortăreață medievală din Dobrogea și se află în apropierea localității Enisala. Cetatea a fost construită în secolul al XIV-lea și avea ca scop supravegherea navelor din Marea Neagră. Acesta este un loc des vizitat mai ales de către iubitorii de istorie.

Comuna Sarichioi este cunoscută ca o locație idilică, situată lângă Lacul Razim, o lagună foarte mare de apă dulce din apropierea Mării Negre. Aici turiștii pot călători cu autobuzul din Tulcea sau pot ajunge în comună cu ușurință în autoturismul personal.

Insula Sacalin este cea mai nouă insulă formată în Europa. Aceasta este situată foarte aproape de Brațul Sfântu Gheorghe, iar cel mai bun loc de a ajunge aici este chiar satul Sfântu Gheorghe. Satul are o populație de aproape 800 de oameni, iar Insula Sacalin este desprinsă din povești. De asemenea, insula este accesibilă doar cu barca, iar multe specii de păsări obișnuiesc să locuiască aici.

Urmăriți Impact.ro și pe