Cele mai delicioase chiftele de post. Le prepari imediat, cu doar câteva ingrediente simple

Stan Filon 19.11.2022, 15:55
Cele mai delicioase chiftele de post. Le prepari imediat, cu doar câteva ingrediente simple

Postul Crăciunului a început de pe data de 15 noiembrie, când foarte mulți credincioși renunță la mâncarea de dulce. Noi vă prezentăm o rețetă pentru chiftele delicioase de post, care pot fi servite de credincioși oricând în timpul Postului.

Cele mai delicioase chiftele de post

Așadar, vă prezentăm o rețetă delicioasă de chifteluțe de post. Aceasta se prepară foarte ușor și este gata în doar câteva minute. Se fac foarte repede, dar se vor consuma la fel de repede așa că pune bine această rețetă, deoarece s-ar putea să o repeți chiar și în timpul anului, în afara zilelor de post, deoarece copiii o vor adora.

Pentru a prepara chifteluțele delicioase de post ai nevoie de doar câteva ingrediente, după cum vei vedea în rândurile următoare și toate sunt naturale. De asemenea, nutriționiștii atrag atenția credincioșilor asupra mâncărurilor de post care se regăsesc în magazine în această perioadă. Acestea conțin numeroși conservanți și aditivi, așa că ar fi mai bine să le ocolești.

Cele mai delicioase chitele de post
Cele mai delicioase chitele de post

Pentru rețeta de chifteluțe delicioase de post ai nevoie de următoarele ingrediente:

-6 cartofi potriviți;

-3 morcovi;

-o ceapă;

-pătrunjel;

-sare, piper;

-o linguriță de ulei de măsline.

Cum se prepară:

În primul rând, pune cartofii cu coajă la fiert, cu un praf de sare, după ce i-ai spălat bine. Trebuie să îi lași să clocotească nu mai mult de două minute. Nu te speria că rămân tari la mijloc. I-ai de pe foc după două minute. Se curăță de coajă, la fel ca celelalte legume.

Chiftelele le dăm la cuptor

Cartofii, morcovul și ceapa se dau ulterior prin răzătoare, folosind partea de mărunțire mai mică. Scurge-le bine de zeamă și adaugă peste ele pătrunjelul tocat, sarea, piperul și lingurița de ulei de măsline. Aceste chiftele se fac la cuptor, iar lingura de ulei de măsline le va da un aspect foarte apetisant chiftulețelor tale.

După ce ai adăugat uleiul, formează biluțe din compoziție și așează-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le poți chiar și turti. Pune totul la cuptorul setat la 190 de grade Celsius. Ar trebui să fie gata după aproximativ 35-40 de minute. După ce sunt gata, le poți consuma cu ce sosuri dorești, doar să fie de post. Dacă dorești să ai deja sos la chiftele și să faco chiftele marinate, atunci poți adăuga la cuptor roții din conservă, pușină sare și piper. Vă urmăm poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...