Cele mai ciudate linii aeriene din lume. La bord se permiteau obiceiuri interzise în avioanele normale

Badea Violeta 27.04.2022, 08:07

Călătorești des cu avionul? Ei bine, atunci probabil ai observat că majoritatea companiilor aeriene oferă doar un scaun dur și incomod, o mâncare proastă și zero distracții. Parcă ai încerca ceva diferit, nu-i așa? Află că există unele linii aeriene care au încercat să schimbe lucrurile. Dacă nu au rezolvat direct aceste probleme, atunci cel puțin au încercat să adauge o mică distracție pentru a face lucrurile acceptabile și amuzante.

Cele mai neobișnuite și ciudate companii aeriene care au existat vreodată

La finalul anilor 1970, guvernul american a dereglementat industria aeronautică, eliminând controlul federal asupra tarifelor, rutelor și intrării pe piață a noilor companii aeriene.

Ca urmare, începând cu anii 1980 au apărut o mulțime de noi companii aeriene, iar unele dintre ele au fost deosebit de neobișnuite. Să aruncăm o privire.

Pet Airlines
Pet Airways
  • Pet Airways

Înființată în 2009 în Florida, Pet Airways a fost o companie aeriană dedicată exclusiv animalelor de companie, cum ar fi pisicile și câinii. Animalele de companie zburau, fără stăpânii lor, în cabina principală a unor aeronave special adaptate, în care scaunele fuseseră înlocuite cu suporturi.

Fiecare aeronavă putea transporta circa 50 de animale de companie, iar însoțitorii aveau datoria de a le verifica la fiecare 15 minute. Înainte de decolare, viețuitoarele aveau parte de o plimbare înainte de zbor și de o pauză la toaletă în saloane special amenajate în aeroport.

Ideea a fost că proprietarii de animale de companie îngrijorați preferă să se străduiască să-și transporte animalele de companie printr-o companie aeriană specializată, decât să le țină la bordul propriului zbor în cala de marfă, o practică pe care site-ul Pet Airways o descrie ca fiind „periculoasă” din cauza variațiillor de temperatură și lipsa unei iluminări adecvate.

Compania aeriană a funcționat timp de aproximativ doi ani, deservind numeroase orașe din SUA, inclusiv New York, Los Angeles, Denver, Chicago și Atlanta. Tarifele începeau de la 150 de dolari și puteau ajunge până la 1.200 de dolari, în funcție de mărimea animalului de companie.

În 2012, Pet Airways a întâmpinat probleme financiare și a început să anuleze zboruri, înainte de a înceta complet operațiunile în anul următor, după ce a transportat aproximativ 9.000 de animale de companie.

  • Eva Air

Aceste avioane cu design Hello Kitty au fost concepute și lansate de Eva Air pentru a face zborul distractiv și pentru a le oferi pasagerilor o experiență de neuitat. La check-in, pasagerii primesc permise de îmbarcare Hello Kitty, iar la bord, echipajul de cabină poartă uniforma Hello Kitty.

  • The Lord’s Airline

Compania a fost fondată de omul de afaceri Ari Marshall din New Jersey în 1985. Planul era de a avea trei zboruri săptămânale din Miami către aeroportul Ben Gurion din Israel, oferind o rută directă către Ierusalim, la aproximativ 50 de kilometri distanță. La acea vreme, pelerinii religioși care doreau să ajungă în Țara Sfântă trebuiau să prindă un zbor de legătură la New York.

„Rușii au compania lor aeriană. Britanicii au una. La fel și Playboy. Așa că de ce nu ar avea Domnul o companie aeriană numai a lui?”, a declarat Marshall în 1986, potrivit The Associated Press.

  • Air Malta

Ți-ai dorit întotdeauna un masaj bun în avion? Visele devin realitate! Air Malta oferă un serviciu neobișnuit de răsfăț gratuit pasagerilor din clasa economică. Neobișnuit, nu-i așa?

  • WOW Air

WOW Air este prima companie aeriană care susține drepturile LGBT în SUA, cu o nouă aeronavă numită TF-GAY în flota sa în 2016. Transportatorul este de culoare violet-deschis și deservește ruta Reykjavik-San Francisco.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...