Cele mai căutate destinaţii turistice de către români pentru minivacanţa de Paşte. Ce condiţii trebuie îndeplinite pentru o călătorie de vis

Andrei Cezar 14.04.2021, 15:23

În minivacanța de Paște, care coincide anul acesta cu cea de 1 Mai, românii nu s-au mai înghesuit să își facă rezervări la malul mării. În schimb, au preferat să ocupe din timp hotelurile și pensiunile din stațiunile montane sau balneare. Totuși, dacă te afli în situația în care nu ți-ai planificat acest mini-concediu până acum, consultanții în turism îți recomandă să te orientezi chiar către destinații externe, precum Grecia, Bulgaria sau chiar însoritul Egipt. Iată care sunt condițiile de călătorie.

Grecia și Egiptul, destinații căutate de turiștii români pentru minivacanța de Paște

Oficial, în Grecia, sezonul turistic se va deschide pe 16 aprilie, iar cei care își doresc să petreacă Paștele în Republica Elenă au de unde alege. Ofertele sunt nenumărate, însă și condițiile de călătorie rămân stricte. La mare căutare rămâne și litoralul bulgăresc, aflat la o aruncătură de băț.

Traian Bădulescu, consultant turism: ”Mulți români merg cu autocarul sau cu propriul automobil în nordul Greciei. Pentru un mini-sejur de câteva zile aleg Halkidiki, Paralia Katerini, Thassos, unii mai aleg și Corfu. Acum, de Paște, vor petrece un mini-concediu de câteva zile, dar vor începe să meargă în masă în Grecia, începând cu luna iunie. Și pentru Bulgaria sunt rezervări, dar rămâne de văzut dacă va fi sau nu pe lista galbenă.”

Minivacanta de Paste, in Grecia
Minivacanta de Paste, in Grecia

Ce condiții trebuie să îndeplinim pentru a călători în Grecia

Potrivit ministrului Economiei din România, Claudiu Năsui, românii vor putea călători doar în anumite condiții.

”Practic, sunt două momente: momentul intrării în Grecia şi momentul revenirii în România. La momentul plecării în Grecia, turiştii români care ar dori să plece acolo ar avea nevoie de acest document care există şi acum pe net (formularul de localizare PLF), un test PCR negativ sau certificat de vaccinare. Aşteptăm şi noi mai multe informaţii de la greci, pentru că sunt regulile lor. Eu am discutat cu ambasadoarea, mi-a zis test PCR, probabil cu un termen oricum rezonabil, deci nu cred că vor fi probleme acolo”, susține Claudiu Năsui.

Condiții ceva mai blânde de călătorie găsim în Egipt. Este o destinație la mare căutare și pentru minivacanța de Paște, la fel cum s-a întâmplat și în sezonul de iarnă. Tocmai datorită condițiilor mai relaxate, locuri libere mai sunt foarte puține.

”Egiptul, față de alte țări, are conexiuni creștine, dar lumea merge acolo mai mult să se relaxeze.

Personalul poartă măști, iar turiștii poartă măști doar înăuntru, însă nu și la masă, firește. Măsurile sunt mai relaxate.

În Egipt se cere doar test PCR. Ei nu au o situație gravă a infectărilor și nu s-au aflat pe lista galbenă.”, a mai precizat pentru Impact.ro Traian Bădulescu.

Minivacanta de Paste, in Grecia
Minivacanta de Paste, in Grecia

Litoralul românesc, mai puțin căutat de turiști pentru minivacanța de Paște

În anii precedenți eram obișnuiți ca Litoralul nostru să fie arhiplin în perioada minivacanței de 1 Mai. Anul acesta, însă, date fiind situația epidemiologică, măsurile adoptate în acest sens și suprapunerea cu Paștele, turiștii nu s-au mai înghesuit să își rezerve locuri la hotelurile de la malul mării. De aceea, hotelierii de aici vin în întâmpinarea lor cu oferte avantajoase.

”E drept, acum va fi un Paște de relaxare și nu vom mai putea vorbi de party-uri, iar Litoralul este recunoscut pentru petreceri, dar nu se pune problema momentan.

Pe Litoral găsim toate tipurile de oferte. De la 100-150 de lei camera pe noapte, cu mic dejun, sau chiar cu două mese incluse și cu o masă specială de Paște, până la 1.000 de lei pe noapte. Aici vorbim de hoteluri de 4 sau 5 stele cu acces la spa și toate serviciile incluse.”, a mai declarat consultantul în turism.

Autoritățile au anunțat că toate localurile de la malul mării se vor închide la ora 20.00, iar în Noptea de Înviere vom putea participa la slujbă până la ora 05.00.

Cei mai mulți români și-au rezervat concediul în stațiunile montane, sau cele balneare. Totodată, la mare căutare sunt și unitățile de cazare din mediile rurale.

Urmăriți Impact.ro și pe