Cele mai bune pârtii din România – unde le găsești și ce au ele deosebit

Daria Petrescu 02.12.2020, 17:04
Cele mai bune pârtii din România – unde le găsești și ce au ele deosebit

Anual, în plin sezon de iarnă, pârtile din România sunt luate cu asalt de mii de turiști, dornici să schieze. Astfel că, dacă vă propuneți să mergeți zilele următoare la munte, puteți găsi mai jos, care sunt sunt pârtiile din România unde puteți schia. Peisajul este mirific și ar trebui să ajungeți aici, măcar odată.  Unde găsești aceste locuri și ce au ele așa deosebit.

Cele mai bune pârtii din România

În centrul Jud.Maramureş, găsești Cavnic, pârtia situată la aproximativ 30km de Baia Mare şi la 40km de Sighetul Marmaţiei. Aceste 7 pârtii sunt  nivelate la standarde europene.  Cea mai lungă dintre aceste pârtii fiind de 2250m.

Rânca, Gorj

Rânca, Gorj – este o  staţiune nouă. Aceasta este  situată pe  Transalpina, la peste 1600m altitudine. Cea mai lungă pârtie are doar 860m şi este pentru nivel mediu-avansaţi. În prezent sunt amenajate 5 pârtii în acea zonă.

Poiana Braşov

Cea mai populară şi vizitată staţiune montană din România, Poiana Braşov se află la o altitudine de 1020 metri. Se află între masivele montane Postăvaru, Piatra Craiului, Bucegi şi Piatra Mare. Mii de turiști vin aici annual, pentru a face cee ace le place cel mai mult, să schieze. Activităţi sportive se desfăşoară în această zonă încă din 1895. În 2013 să organizeze „Festivalul European pentru Tineret Olimpic”.

Una dintre cele mai atractive staţiuni montane din Maramureş este Şuior Maramureş. Se află, la aproximativ 20 km de Baia Mare. Această zonă beneficiază de un total de 7 pârtii și cea mai lungă de 2200m.

Staţiunea Păltiniş

Aflată la 30km de Sibiu, staţiunea Păltiniş este cea mai veche din ţară. Este  înfiinţată de către Societatea Carpatină Transilvania la sfârşitul sec.al XIX-lea. Sunt amenajate 5 pârtii pentru ski şi snowboard, însă niciuna nu depăşeşte 650m lungime.

Transalpina Ski Resort

Un domeniu schiabil foarte nou este Transalpina Ski Resort. Acesta este  situat în perimetrul Voineasa – Vidra – Transalpina.  A fost inaugurat în anul 2012. De altfel, este considerate cea mai importantă stațiune de ski din România. În proiect se află 80km de pârtie.

Sinaia, în județul Prahova

Una dintre cele mai apreciate și iubite stațiuni montane din România este Sinaia, în județul Prahova. Se află la 50km de Braşov şi 120 km de Bucureşti. În zonă se află Castelul Peleş şi Mănăstirea Sinaia. Domeniul schiabil din Sinaia este format din 4 pârtii uşoare 8 medii şi 3 pârtii dificile. Cea mai lungă ajunge la 2000m.

Valea Prahovei

O altă porțiune de schiat din Românie se află situată pe Valea Prahovei.  Pârtia se află situată la cea mai mare altitudine (1110m), se află la cca.150km de capitală şi 25km de Braşov.

Staţiunea Straja Hunedoara

Staţiunea Straja Hunedoara  este situată în Jud.Hunedoara, la 7km de localitatea Lupeni și la o altitudine de 1445m. În zonă se află Munții Vâlcan. Pe un domeniu schiabil de 26 km, sunt amenajate 12 pârtii, dintre care una de 8.100m lungime, fiind şi printre cele mai mari din România. 4 dintre pârtii sunt de nivel uşor, 6 de nivel mediu şi 2 de nivel dificil.

Predeal

În Predeal se găsesc 6 pârtii schiabile, cele mai lungi fiind de 2250m şi 2100m. Există 2 pârtii pentru începători, 3 pârtii medii şi o pârtie pentru experţi.

 

Urmăriți Impact.ro și pe