Cele mai bune 3 prăjituri pe care să le faci de Paști – Toate sunt rețete simple, nimic complicat!

Daria Petrescu / 14.04.2020, 21:54
Cele mai bune 3 prăjituri pe care să le faci de Paști – Toate sunt rețete simple, nimic complicat!

Apreciate mai ales de către cei mici, dar și o plăcere vinovată a celor mari, prăjiturile de Paști sunt un cadou în plus față de cele aduse de Iepuraș. Vă prezentăm mai jos, trei dintre cele mai apreciate preparate pentru masa de Paști. Toate rețetele sunt simple, așa că nu vă vor ocupa prea mult timp.

Cele mai bune 3 prăjituri pe care să le faci de Paști

Prăjitura Albă ca Zăpada cu cremă de vanilie

Ingredinte 3 foi:

3 ouă

7 linguri lapte

7 linguri zahăr

7 linguri ulei

o linguriţă amoniac stins (în puţină zeamă de lămâie)

făină cât cuprinde (33 linguri)

coaja de la o lămâie

1 linguriţă zahăr vanilat

Prăjitură Albă ca Zăpada
Prăjitură Albă ca Zăpada

Ingrediente cremă:

un litru lapte

8 linguri făină

7 linguri zahăr

2 plicuri zahăr vanilat

un pachet unt (200 gr)

zeama de la două lămâi

coaja de la o lămâie (opţional)

Mod de preparare:

Mixăm ouăle cu ambele tipuri de zahăr, apoi adăugăm şi restul ingredientelor. Framantăm si formăm o bilă din aluat pe care o lăsăm la rece 30 minute.Împărţim coca în 3 părti egale. Scoatem aluatul si întindem fiecare foaie pe o suprafaţă înfăinată. Coacem fiecare foaie în cuptorul preincălzit pentru cca 15 minute, la foc potrivit.

Crema

Dizolvăm făina într-o cană de lapte, restul îl punem la fiert cu zahărul. Cand laptele începe să fiarbă turnăm amestecul (lapte + făină). Amestecăm continuu la foc mic cca 20 de minute şi apoi lăsăm crema la răcit.

Când compozitia este rece adăugăm puţin câte puţin untul apoi zeama de lămâie. Umplem foile cu crema (foaie, cremă, foaie, cremă, foaie) şi lăsăm prăjitura câteva ore (10-12)la rece până se inmoaie foile. Pe ultima foaie punem hârtie de copt şi aşezăm un fund de lemn mai greu sau 2,3 cărţi. Ideea este că trebuie pus deasupra ceva care să preseze, deci puteţi pune ce aveţi la îndemână.

Salam de biscuiți

Ingrediente

400 gr biscuiti Pettite Beure

150 gr rahat

100 gr nucă

50 gr stafide

100 gr unt

200 ml lapte

3 linguri zahăr

3 linguri cacao

1 varf lingurita sare

1 lingurita esenta de rom

Mod de preparare:

Cu o jumătate de ora înainte de a ne apucă de preparare punem stafidele la hidratat în apă cât să le acopere (sau în rom). Rupem biscuițîi în bucăți mai mari și ii punem într-un bol.Tăiem rahatul în cubulețe, iar nuca o mărunțim.

Punem peste biscuiții din bol, nuca, rahatul și stafidele scurse. Laptele îl vom amestecă cu cele trei linguri de cacao, cele trei linguri de zahăr și untul și îl vom pune la foc încet până se va dilua totul.

Ridicăm laptele de pe foc, adăugăm esență și îl turnam peste ingredientele din bol, amestecându-le bine să se pătrundă biscuiții și să se omogenizeze totul. Pregătim două bucăți de folie și întindem câte o jumătate din compoziția de biscuiți, apoi le vom rula împreună cu folia, în formă de salam. Dăm bucățile de salam la frigider pentru 2-3 ore până când se va întări și se va putea porționa frumos.

Prăjitură Victoria cu cafea și nuci

Ingrediente:

Blat:

175g unt la temperatura camerei

175g zahar pudră

3 ouă

O linguriță esență vanilie

175g făină cu agent de creștere

O linguriță praf de copt

3 linguri de cafea instant dizolvată în 2 linguri de apă fiartă

Crema:

50g unt moale

O linguriță cafea instant dizolvată într-o linguriță de apă fiartă

100g zahar pudră

50 de grame ciocolată neagră

50g nuci mixte

alune de pădure

migdale

Mod de preparare:

Mixati untul cu zahărul până devine cremos. Adăugați ușor ouăle, pe rând și esență de vanilie, adăugând câte o lingură de făină după fiecare ou pentru a preveni compoziția să se branzeasca.

Adăugați făînă rămasă și praful de copt și amestecați bine apoi turnați cafeaua. Ungeti o tavă de dimensiunile 15×15, cu unt și făînă și puneți jumătate din compoziție.

Coaceti in cuptorul preîncălzit la 180grade pentru 20 de minute, scoateți și lăsăți 5 minute apoi scoateți blatul și puneți-l pe un placaj de lemn sa se răcească. Coaceti și următorul blat.

Între timp, pregătiți crema astfel: Bateți zahărul cu untul, cafeaua și ciocolată topită in prealabil la bain marie. Adăugați cafeaua și nucile mărunțite. După ce blaturile sunt reci, ungeti unul dintre blaturi, apoi așezați-l cu grijă pe celălalt deasupra. Tăiați in cuburi și presărați zahăr pudra.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI