Cele mai bogate familii din lume – Când bunăstarea nu stă într-un singur om

Emanuela Pană 13.03.2021, 15:28

Ai auzit, probabil, cel puțin o dată despre „teoria conspirației“, potrivit căreia aproape toți banii din lume sunt controlați de căteva familii, cele mai bogate de pe mapamond, care „trag sforile“ din umbră. Unii spun chiar că aceste familii îi controlează pe președinții anumitor țări, iar, prin ei, lumea în care trăim. Află, în continuare, care sunt cele mai puternice și bogate familii, pentru care astfel de teorii sunt cel mai probabile.

Cele mai bogate familii din lume

Este bine cunoscut faptul că unele familii din lume au extrem de multă putere și bani, fapt pentru care pot interveni în climatul geopolitic şi economic al unei ţări. Mai mult, în timp ce întreaga planetă are de suferit din cauza pandemiei de noul coronavirus, cele mai bogate familii din lume continuă să își mărească averile.

Se crede că cea mai bogată familie din lume are, în prezent, o avere estimată la 250 de miliarde de dolari, iar, în total, în 2020, cele mai bogate 25 de familii din lume şi-au mărit averile cu 1,4 trilioane de dolari. Pandemia nu numai că nu le-a oprit din a face bani, ba unele familii și-au sporit averile prin vânzarea de teste pentru COVID-19.

Topul celor mai bogate familii la nivel mondial

1. Familia Walton (SUA) – este cea mai bogată din lume, având o avere totală de 250 de miliarde de dolari, asta după ce, doar în ultimul an, alte 25 de miliarde au fost adăugate. Vorbim despre americanii care conduc cel mai mare lanţ de hypermarket-uri din lume, Walmart, fondat în 1962, de Sam Walton în Arkansas.

2. Familia Mars (SUA) – cu o avere de 126,5 miliarde de dolari, familia Mars deține fabrici de dulciuri și vestitele battane de circolată cu același nume, numărându-se printre cele mai bogate familii la nivel mondial.

3. Familia Koch (SUA) –  deține compania Koch Industries, care operează în producţia de hârtie, echipamente de protecţie chimică, în domeniul financiar, în sectorul de investiţii, în domeniul energetic şi cel agricol, unde vinde polimeri şi fibre, și are o avere estimată la124,5 miliarde de dolari.

Citește și: Ce le cere Bill Gates locuitorilor ţărilor bogate pentru a reduce poluarea. La asta sigur nu te aşteptai

Când bunăstarea nu stă într-un singur om

În baza realizărilor lor cuantificabile, iată care sunt cele mai bogate familii din întreaga lume.

Familia Rockefeller
Familia Rockefeller

4. Familia regală Al Saud (Arabia Saudită) – familia care deține puterea politică totală în Arabia Saudită are o avere de circa 100 de miliarde de dolari, deținând 20% din rezervele globale de petrol. Dinastia regală care a guvernat Arabia Saudită încă din 1932 îl are în frunte pe Salman bin Abdulaziz Al Saud, de care nu aveți cum să nu fi auzit cel puțin o dată.

5. Familia Morgan (SUA) – dinastia Morgan este celebră în domeniile banking şi business, iar unele teorii politice susțin că aceasta influențează viața politică din SUA și controlează toate băncile din lume. John Pierpont Morgan a fost cel care a fondat primul imperiu financiar din SUA, după ce a vândut arme în perioada Războiului Civil şi aproape că a fost închis pentru asta.

6. Familia Rockefeller (SUA) – a devenit celebră mulțumită lui John Rockefeller, primul milionar din SUA. Această familie controla, la sfârșitul secolului al XIX-lea, 90% din întreaga piață a petrolului din SUA, iar surse diferite plasează averea lor la între 1.000 şi 3.000 de miliarde de dolari. Situația financiară a familiei Rockefeller a fost îmbunătățită de ambele războaie mondiale. De asemenea, teorii ale conspirației spun că membri ai familiei conduc un guvern secret al lumii.

7. Familia Baruch (SUA) – Deși nu la fel de bogată ca familia Rockefeller, familia Baruch are cu siguranță o influență mult mai mare. Persoana care a înființat acest clan, mai exact Bernard Baruch, a fost consilierul a cinci președinți americani și un prieten apropiat al lui Sir Winston Churchill. El a fost omul care a controlat invenția bombei atomice și tot el este cel ce a inventat termenul de „Războiul Rece“.

8. Familia Bush (SUA) – a fost cunoscută drept cea mai de succes dinastie politică din America, după ce a dat doi președinți, câţiva guvernatori şi senatori. Totodată, mulţi membri ai familie ocupă poziţii de management în companii mari.

9. Familia Wertheimer (Franța) – deține compania Chanel și are o avere estimată la 57,6 miliarde de dolari.

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...