Cele 5 reguli de aur pe care Carmen Brumă le respectă cu strictețe în timpul postului. Nu se abate niciodată de la ele

Stan Filon 18.11.2022, 19:50
Cele 5 reguli de aur pe care Carmen Brumă le respectă cu strictețe în timpul postului. Nu se abate niciodată de la ele

Carmen Brumă a vorbit despre cele cinci reguli pe care le respectă cu strictețe, în timpul postului. Partenera de viață a lui Mircea Badea a reactivat aceste reguli acum, de când s-a intrat în Postul Crăciunului. Și alte vedete vor ține Postul Crăciunului, vedeți mai jos cum fac să reziste atâtea zile tentațiilor.

Cele 5 reguli de aur pe care Carmen Brumă le respectă cu strictețe în timpul postului

Vedetele au intrat și ele în Postul Crăciunului. Vedeți în rândurile următoare ce alimente consumă vedete precum Carmen Brumă, Sofia Vicoveanca sau Saveta Bogdan. După cum tată lumea știe, Carmen Brumă (45 de ani) este adepta unui stil de viaţă sănătos, aşa că a realizat un program de post şi le-a împărtăşit celor care o urmăresc cele 5 reguli pentru o alimentaţie sănătoasă în acest sens.

„1. Legumele sunt alimentele de bază în alimentaţia de post. Ele trebuie consumate la fiecare masă principală. Atenţie însă, termenul “legume” este larg şi cuprinde 3 categorii: Legume cu conţinut mare de amidon 10-20% sau leguminoase (fasole, mazăre, cartofi, linte). Acestea trebuie consumate cu moderaţie, adică 3-4 linguri (de produs finit) cu vârf la o masă şi evitate la cină. Legume cu un conţinut mediu de amidon 5-7% sau rădăcinoase (morcov, sfeclă, gulie, ceapă). Legume cu un conţinut redus de amidon (sub 5%) adică verdeţuri, conopidă, dovlecei, ardei gras, roşii.

Cele 5 reguli de aur pe care Carmen Brumă le respectă cu strictețe în timpul postului
Cele 5 reguli de aur pe care Carmen Brumă le respectă cu strictețe în timpul postului

Recomandările lui Carmen Brumă

2. Fructele fac parte din categoria desert şi se consumă mult mai rar decât legumele.

3. Din cauză că proteinele vegetale sunt inferioare din punct de vedere al calităţii celor animale, ele trebuie combinate cu atenţie. Asociaţi proteinele de origine vegetală astfel încât să aveţi tot spectrul de aminoacizi esenţiali în dietă. Pentru un aport optim de aminoacizi esenţiali, combinaţi la aceeaşi masă legume şi cereale cum ar fi orez cu mazăre, fasole cu porumb, cuşcuş cu năut sau linte.

4. Evitaţi sau chiar excludeţi în post următoarele produse: mezeluri de post, pate de post, şniţele, chiftele de post, covrigei, sticksuri, merdenele, prăjituri de post, cartofi prăjiţi, chipsuri, maioneză, sosuri de post supă (instant) la plic.

5. Pentru o mai bună absorbţie a fierului din sursele vegetale (legume cu frunze verzi, fasole, linte) adăugaţi o sursă de vitamina C (lămâie, suc de lămâie, grepfrut)”, spune vedeta.

„Programul meu de post, Suplă şi sănătoasă în post, conţine program concret pentru 7 săptămâni şi te învaţă să mănânci sănătos, echilibrat şi să dai jos câteva kilograme”, a declarat în încheiere Carmen Brumă.

Sofia Vicoveanca postește

Sofia Vicoveanca (81 ani) ține aproape toate posturile din an, așa că a intrat deja în Postul Crăciunului. Mai mult, îndrăgita cîntăreață a stabilit deja o excursie în Israel, la Mormântul Sfânt, acolo unde va pleca pe 13 decembrie, chiar înainte de Crăciun.

„Normal că ţin post! Sunt creştină! Sigur că ţin! De obicei când mă duc la împărtăşit, Părintele îmi spune “Doamna, Sofica, nu-l supăraţi pe Dumnezeu! Pentru că la vârsta asta trebuie un pic de brânzică, un pic de lapte, trebuie ceva. Nu carne, dar  trebuie pentru forţă, mai ales că şi cânt. Ţin post şi nu ţin, dar asta-i meseria mea, nu am ce face! Deocamdată ţin. Oi vedea cât pot că dacă plec în lume, vă daţi seama că nu ştiu cum o să fie. Trebuie să plec in Suedia, de Sfântul Nicolae, am cântare acolo la Stockholm, la ambasadă chiar.

Apoi, pe 13  decembrie plec în Israel, la Mormântul Sfânt. Acolo mă duc cu sufletul, nu cu cântecul. Nu sunt probleme când ţin post. O zacuscă, cu margarină, nu se moare de foame. Eu fac sucuri, gen smoothie-uri, cu o banană, cu fructe, cu lapte de cocos, cartofiori, salată, crudităţi, cu sfeclă roşie, cu ţelină, cu morcovi, cu de toate şi cu o ţâră porumb dulce, e o nebunie, ăla nu mai e post! E răsfăţ! Mă rog la Doamne-Doamne!”, ne-a povestit, în exclusivitate, Sofia Vicoveanca.

Cum ține postul Saveta Bogdan

Și Saveta Bogdan (76 de ani) este credincioasă, însă a recunoscut cu mână pe inimă că nu ține postul întreg al Paștelui și nici pe cel al Crăciunului. Vedeta ține doar ultima săptămână de post.

„Nu ţin post decât vinerea. Sunt credincioasă, ca orice om, dar când e postul Paştelui sau al Crăciunului, ţin ultima săptămână din post, ca să mă spovedesc şi să mă împărtăşesc. Nu trece anul să nu mă împărtăşesc şi spovedesc, de Crăciun şi de Paşte.

Simt că mă lasă puterile, obosesc. Nu pot sta fără lactate, brânzeturi. La carne mai pot renunţa, dar nu pot fără lapte, pun şi la cafea, îmi fac orez cu lapte. Atunci când ţin post îmi iau lapte de cocos, vegetarian şi ţin ultima săptămână. Nu îmi place să spun că ţin post. Se zice că ţii pentru tine. Lumea s-a înrăit foarte tare şi mă deranjează! Eu sunt foarte credincioasă, merg des la biserică şi mă rog”, a mai mărturisit interpreta de muzică populară.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...