Cel mai tare truc al sezonului. Metoda inedită a celor de la NASA de dezaburire a parbrizului

Stan Filon, Anca Manolica 20.01.2021, 15:02
Cel mai tare truc al sezonului. Metoda inedită a celor de la NASA de dezaburire a parbrizului

De la NASA vine cel mai tare truc al sezonului! Inginerii spațiali ai celebrei agenții aerospațiale americane au explicat cum se poate dezaburi cel mai repede parbrizul, atunci când avem nevoie să plecăm repede cu mașina, când afară este ger de crapă pietrele.

Cum să-ți dezaburești parbrizul cu metoda folosită de inginerii de la NASA

Cu toții ne dorim o soluție miraculoasă pentru dezaburirea parbrizului, mai ales atunci când ne grăbim, dar suntem ținuți pe loc deoarece nu putem vedea bine prin parbrizul mașinii noastre. La magazin se găsește un spray minune care topește rapid gheața și cre face parbrizul să nu se mai aburească, dar poate nu toți șoferii au avut timp să-și cumpere spray-ul respectiv.

Sfatul prețios vine de la Mark Rober, fost inginer NASA, care a realizat pe Youtube un videoclip în care povestește pas cu pas metoda pentru dezaburirea parbrizului într-un timp foarte scurt.

Iată exact ce trebuie să faci pentru dezaburirea parbrizului

În videoclip, Rober folosește metode științifice pentru a testa o varietate de tehnici, înainte de a o prezenta pe cea care funcționează cel mai bine pentru dezaburirea parbrizului și a geamurilor mașinii. Așadar, iată cum îți poți dezaburi prabrizul:

  • Porniți încălzitorul mașinii la maxim
  • Aerul fierbinte poate reține mai multă umiditate.
  • Porniți aerul condiționat al mașinii. Potrivit lui Rober, acest lucru scoate umezeala din aer pe măsură ce aerul trece peste bobinele reci ale AC.
  • Asigurați-vă că circulația aerului în interior este oprită.

”Aerul de iarnă este rece și știm că nu are multă umezeală. Așadar, dacă îl aduceți în mașină și îl încălziți, are multă capacitate de absorbție”, spune Mark Rober.

Atenție! Trebui să crăpați cât mai multe ferestre – chiar și pentru câteva secunde – pentru a permite schimbul aerului umed al mașinii cu aerul rece și uscat din exterior.

Pentru a dezgheța parbrizul, cea mai eficientă metodă o reprezintă spray-ul din comerț, care topește gheața imediat. Dacă nu ai la îndemână un astfel de spray, poți folosi o altă metodă ușoară. Iată ce trebuie să faci pentru a evita înghețarea parbrizului.

Când te întorci de la un drum lung, nu opri motorul. Lasă-l pornit câteva minute, timp în care trebuie să lași aerul cindiționat să meargă 2, 3 minute la maximum. Căldura va usca interiorul mașinii și nu se vor mai forma cristale de gheață pe parbriz și pe geamuri.

O altă metodă ar fi să folosim alcool sanitar. Se folosește foarte ușor, dacă ai la îndemână un recipient cu pulverizator. Toarnă alcoolul în recipiet și pulverizează peste gheața de pe parbriz. Aceasta se va topi în câteva minute, fără a fi nevoit să mai răzui la gheață.

Urmăriți Impact.ro și pe