Cel mai simplu și rapid truc pentru a curăța ardeii copți. Metoda banală care le va ușura munca gospodinelor

Ana Anitoiu 17.09.2020, 18:22
Cel mai simplu și rapid truc pentru a curăța ardeii copți. Metoda banală care le va ușura munca gospodinelor

Cel mai simplu și rapid truc pentru a curăța ardeii copți trebuie să fie cunoscut de fiecare gospodină care vrea să îi pregătească, pentru mese delicioase în familie sau între prieteni.

Care este cel mai simplu și rapid truc pentru a curăța ardeii copți

În primul rând, cea mai bună metodă de a pregăti ardeii copți este la cuptorul de la aragaz. Altfel, la grătar sau la plită, aceștia se ard prea repede. În plus, se pierde prea mult timp pentru întoarcerea lor de pe o parte pe alta.

Primul pas este spălarea ardeilor și ștergerea lor cu șervețele de hârtie. Pentru a se coace repede, este important ca ardeii să nu aibă picături mari de apă pe ei.

Cel mai simplu și rapid truc pentru a curăța ardeii copți. Metoda banală care le va ușura munca gospodinelor

Ca să se economisească timp la curățarea ardeilor copți trebuie ca înainte de a fi dați la cuptor să fie curățați de cotoare și semințe. Se taie fiecare ardei pe jumătate și se taie cotoarele cu un cuțit subțire.

Apoi, se unge ușor fiecare ardei cu un șervețel de hârtie îmbibat cu câteva picături de ulei. Acest pas face ca, ulterior, coaja ardeilor copți să se desprindă mai ușor.

Ardeii se pot da la copt întregi sau în jumătăți. Se pun în tava de la cuptor, acoperită în prealabil, bineînțeles, cu hârtie de copt. Ardeii tăiați pe jumătate se pun cu coaja în sus.

Astfel, ardeii se coc la foc iute, timp de o jumătate de oră. Avantajul ardeilor tăiați pe jumătate este că aceștia nu trebuie să fie întorși. Însă, cei întregi trebuie să fie întorși de două ori pe o parte și pe alta, în cele 30 de minute.

Cum se curăță repede ardeii copți. Metoda banală ce ușurează munca

Ardeii copți sunt gata atunci când pulpa lor se înmoaie bine, iar coaja lor începe să se desprindă din loc în loc.

Rețeta pentru o curățare ușoară este ca după ce se scoate tava din cuptor, ardeii copți să se acopere repede cu folie de aluminiu și apoi cu câteva șervețele din bumbac.

Astfel, aburii vor rămâne în tavă, car coaja ardeilor se va umfla, urmând să se desprindă ușor de pe pulpă. În acest fel, curățarea ardeilor poate dura doar câteva secunde.

O altă metodă, la fel de eficientă, pentru curățarea ușoară a ardeilor copți, este ca aceștia să fie puși într-un vas de sticlă termorezistentă, cât sunt fierbinți. Vasul se acoperă etanș cu folie alimentară de plastic. Apoi, ardeii copți se pot curăța foarte ușor și foarte repede.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...