E cel mai rapid test de inteligență din lume. Are doar trei întrebări

Ioana Bucur 13.02.2022, 12:06
E cel mai rapid test de inteligență din lume. Are doar trei întrebări

Te-ai întrebat vreodată care este cel mai scurt test de inteligență de pe întregul mapamond? Ei bine, acesta are doar trei întrebări aparent banale. Cu toate astea, ele dau mari bătăi de cap celor care acceptă provocarea. Iată cel mai rapid test de inteligență din lume. Crezi că poți găsi răspunsurile corecte?

Cel mai scurt test de inteligență din lume are doar trei întrebări

Cine poate refuza ocazia de a-și pune mintea la încercare, mai ales dacă testul durează doar câteva minute? Una dintre activitățile preferate ale internauților care au timp liber de petrecut în mediul online, dar s-au săturat de știri, rețete sau trucuri pentru casă și înfrumusețare, este rezolvarea testelor de inteligență. Am descoperit recent unul ce are doar trei întrebări, aparent simple, dar care sigur vor da bătăi de cap multora dintre cei care vor încerca să le găsească rezolvările corecte.

Pregătit sau pregătită să începem? Iată cum arată cel mai scurt test de inteligență:

  1. O minge şi o bâtă costă împreună un leu şi 10 bani. Bâta costă cu un leu mai mult decât mingea. Cât costă mingea?
  2. Dacă cinci maşini au nevoie de cinci minute pentru a produce cinci obiecte, de cât timp vor avea nevoie 100 de maşini pentru a produce 100 de obiecte?
  3. Pe un lac, se află o zonă cu nuferi. În fiecare zi, această zonă îşi dublează suprafaţa. Dacă durează 48 de zile pentru ca nuferii să acopere întreg lacul, în cât timp aceştia acoperă jumătate din lac?

Cel mai scurt test de inteligență din lume

Cele mai frecvente răspunsuri date de oameni

Testul de mai sus a fost rezolvat de 3.500 de oameni, într-un experiment realizat în rândul studenților de la MIT – Massachusetts Institute of Technology. 33% dintre ei au greşit toate cele trei răspunsuri, iar 83% dintre respondenţi au greşit cel puţin o întrebare.

Mulți dintre cei care primesc întrebările de mai sus dau aceleași trei răspunsuri, fără să se gândească prea mult. Astfel, pentru prima întrebare, cei mai mulți spun că mingea ar costa 10 lei. La a doua, că mașinile au nevoie de o sută de minute pentru a produce cele o sută de obiecte și că nuferii vor acoperi jumătate din suprafața lacului în 24 de zile.

Doar că toate sunt greșite. Acestea sunt variantele corecte:

  1. Mingea costă cinci bani.
  2. Cele o sută de mașini vor produce o sută de obiecte în doar cinci minute.
  3. Nuferii pot acoperi jumătate din suprafața lacului în 47 de zile.
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...