Cel mai rapid test de cultură generală. Are o singură întrebare, însă puţini ştiu răspunsul

Stan Filon 23.05.2022, 09:40
Cel mai rapid test de cultură generală. Are o singură întrebare, însă puţini ştiu răspunsul

Acesta este unul dintre cele mai rapide teste de cultură generală, deoarece are o singură întrebare, iar răspunsul este unul foarte scurt, dacă îl cunoașteți. Ei bine, dacă sunteți un împătimit al testelor de cultură generală, înseamnă că sunteți nerăbdător să-l treceți și pe cel mai scurt dintre acestea, așa că nu vă mai ținem în suspans și vă vom prezenta întrebarea, care sună așa: Care este țara cu cele mai multe fusuri orare?

Cel mai rapid test de cultură generală

Pentru a oferi răspunsul corect la cel mai scurt test de cultură generală, trebuie mai întâi să știm exact ce este un fus orar. Lumea este împărțită în 24 de fusuri orare, fiecare dintre acestea întinzându-se pe aproximativ 15 grade longitudinale și reprezentând fiecare câte o oră. Astfel, în funcție de zonele longitudinale, pentru fiecare țară se calculează ora la care se raportează.

Punctul de pornire de la care începe Ora Universală Coordonată – UTC este dat de Primul Meridian, adică cel cu zero grade longitudine. Linia Internațională a Datei – IDL, localizată în apropiere de punctul de 180 grade longitudine, delimitează ziua de noapte.

Cel mai rapid test de cultura generala
Cel mai rapid test de cultura generala

23 de state care au cel puțin două fusuri orare

Un fus orar reprezintă o regiune sau zonă care se raportează la același standard de timp. Lumea este împărțită din punct de vedere longitudinal în fusuri orare, cu fiecare oră fiind despărțită de 15 grade. Dat fiind faptul că unele state au fusuri orare de jumătate de oră, există așadar mai mult de 24 de fusuri orare în lume.

Majoritatea statelor, în special cele de mici dimensiuni, au doar un singur fus orar. Dar mai sunt și 23 de state care au cel puțin două. De vreme ce toate liniile de longitudine converg la Polul Nord și Polul Sud, din punct de vedere tehnic, Antarctica și Arctica au toate fusurile orare. Dar car este răspunsul corect la întrebarea de mai sus? Ei bine, dacă ați răspuns Franța, atunci puteți considera că ați trecut cu bine cel mai scurt test de cultură generală, deoarece Franța este țara cu cele mai multe fusuri orare, lucru datorat în cea mai mare parte diferitelor teritorii pe care le are în întreaga lume.

Iată care sunt fusurile orare ale teritoriilor franceze:

UTC – 10:00 – Polinezia Franceză;
UTC – 09:30 – Insulele Marchize;
UTC – 09:00 – Insulele Gambier;
UTC – 08:00 – Insula Clipperton;
UTC – 04:00 (AST) – Guadalupe, Martinica, Sfântul Bartolomeu, Saint Martin;
UTC – 03:00 (PMST) – Guiana Franceză, Saint Pierre și Miquelon;
UTC +01:00 (CET) – Franța;
UTC +03:00 – Mayotte;
UTC +04:00 – Reunion;
UTC +05:00 – Insulele Kerguelen și Crozet;
UTC +11:00 – Noua Caledonie;
UTC +12:00 – Wallis și Futuna.

Urmăriți Impact.ro și pe