Cel mai mare regret al Simonei Halep. Nu e acela că nu mai e numărul 1 mondial

Marian Cărăvan 09.10.2020, 17:59
Cel mai mare regret al Simonei Halep. Nu e acela că nu mai e numărul 1 mondial

Simona Halep avea șansa de a redeveni lider mondial dacă s-ar fi impus la Roland Garros. Eliminată încă din optimi de surpriza Iga Swiatek, care între timp s-a calificat în finală, Simona Halep are un mare regret. Și nu e legat de poziția din clasamentul WTA.

Ce nu a făcut Simona Halep și acum regretă

Simona Halep are 29 de ani (împliniți chiar la startul turneului de la Roland Garros) și 22 de turnee WTA câștigate în cariera sa. Ocupanta locului 2 WTA are totuși un mare regret. Campioana a făcut dezvăluiri într-un dialog la Eurosport cu Boris Becker, Mats Wilander și Justine Henin. Nu are legătura cu ratarea șansei de a redeveni lider mondial, poziție pe care s-a aflat în două rânduri, între 2017 și 2019.

„Cel mai mare regret al meu este că nu am exersat slice-ul în juniorat. Dacă nu practici jocul de bază la început, când abordezi meciuri grele, te vei întoarce mereu la jocul tău de bază. Iar dacă fundația ta e constantă, nu vrei să ratezi mingi.

Vrei doar să te simți sigură pe lovituri, rămâi blocată în acel stil de joc. Știu cum să execut slice-ul, îl repet la antrenamente și îmi iese bine, dar nu îmi vine în cap să-l folosesc în timpul meciurilor importante”, a spus Simona Halep.

Cel mai mare regret al Simonei Halep. Nu e acela că nu mai e numărul 1 mondial
Cel mai mare regret al Simonei Halep. Nu e acela că nu mai e numărul 1 mondial

Simona Halep, elogiată de unul dintre cei mai mari speciliaști ai tenisului

Trei turnee consecutive a câștigat Simona Halep în atipicul an 2020, în care calendarul competițional a fost dat peste cap de pandemia de coronavirus. Simona Halep a avut un an grozav și, după pauza forțată, a revenit spectaculos și s-a impus în turneele de la Praga și Roma. Cu cel de la Dubai, din februarie, avem trei turnee consecutive câștigate de campioana noastră. O serie grozavă, care din păcate nu a fost continuată și la Roland Garros, unde Simona Halep a fost eliminată în optimi, deși era principala favorită.

Totuși, evoluția de senzație a campioanei noastre i-a atras atenția unui specialist din tenis. Simona Halep l-a convins pe unul dintre cei mai mari specialiști din tenis și acum acesta e la picioarele campioanei noastre.

Americanul Steve Tignor a elogiat-o pe Simona Halep într-un articol postat pe site-ul tennis.com. Simona Halep a devenit sinonim cu performanța. Ocupanta locului 2 în clasamentul WTA l-a convins pe unul dintre cei mai mari specialiști ai tenisului. Acesta nu mai contenește cu laudele la adresa sportivei. Steve Tignor e la picioarele campioanei noastre.

„A fost bine să o avem pe Halep înapoi pe terenul de tenis. Ea a avut rezerve în privinţa participării în turnee în această pandemie şi s-a hotărât să nu facă deplasarea la New York pentru US Open.

La Roma, ne-a arătat ce am pierdut (n.r. – prin absenţa ei de la US Open). Cu amestecul de defensivă şi ofensivă din jocul ei, la care se adaugă viteză şi consistenţă, ea ne-a oferit schimburi spectaculoase în meciurile ei. În victoriile ei pe muchie de cuţit cu Yastremska şi cu Muguruza, ea şi-a arătat spiritul de luptă.

În discursul ei din timpul ceremoniei de premiere, când a spus că nu e deranjată că trebuie să stea izolată în camera ei din cauza pandemiei, Halep ne-a arătat zâmbetul ei, ne-a oferit o mostră din umorul ei şi a demonstrat cât savurează, în continuare, să joace şi mai ales să câştige”, a scris printre altele Steve Tignor, în articolul postat pe site-ul tennis.com.

Urmăriți Impact.ro și pe