„Cel mai mare număr de contracte de muncă înregistrate în ultimii 10 ani”. Cum se laudă Ministrul Muncii în ultimul raport

Ana Anitoiu 16.01.2023, 17:34

Ministrul Muncii, Marius Budăi, s-a lăudat pe rețelele sociale cu faptul că România a ajuns la cel mai mare număr de contracte de muncă înregistrate în ultimii 10 ani.

Marius Budăi, despre numărul de contracte de muncă

Potrivit ministrului Muncii, România are cel mai mare număr de contracte de muncă înregistrate în REGES (Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor) în ultimul deceniu. Mai exact, 6.683.885.

De asemenea, Marius Budăi a transmis că politicile publice eficiente au condus la creşterea numărului de contracte cu 109.053 și că a fost înregistrat și cel mai mare număr de angajatori, adică de 735.410.

„Măsurile luate în ultimul an de guvernare în domeniile economic şi social îşi arată efectele benefice! Avem cel mai mare număr de contracte de muncă înregistrate în REGES (Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor) în ultimii 10 ani, şi anume 6.683.885.

Politicile publice eficiente au condus la creşterea numărului de contracte cu 109.053”, a precizat ministrul Muncii pe pagina sa de Facebook.

Marius Budai
Ministrul Muncii, Marius Budăi. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În ce domenii sunt cei mai mulți angajați în România

Totodată, ministrul Muncii, Marius Budăi, a transmis că există persoane care au mai multe contracte de muncă și că numărul de angajați este la un nivel record, de 5.793.592.

Conform ministrului, cei mai mulţi angajaţi sunt în industria prelucrătoare (1.175.775), comerţ (1.075.786), construcţii (567.177), transport şi depozitare (486.531).

Ministrul Muncii a menționat că unele categorii de lucrători nu fac obiectul declarării în Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor, însă acestea sunt evidenţiate la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

Marius Budăi, care a fost numit ministru al Muncii în noiembrie 2021, după ce a mai îndeplinit această funcție și în guvernul Viorica Dăncilă, i-a dat exemplu în acest sens pe funcţionarii publici, pe militari, precum și pe angajații din justiţie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...