Cel mai mare muzeu în aer liber din Europa se află în România. Turiștii vin special să-l vadă, însă puțini români știu de el

Cătălina Burghelea 16.12.2021, 10:47
Cel mai mare muzeu în aer liber din Europa se află în România. Turiștii vin special să-l vadă, însă puțini români știu de el

Puțini români știu că țara noastră deține cel mai mare muzeu în aer liber din Europa. Zona este de-o frumusețe rară, de care străinii s-au îndrăgostit. Recent, parcul a primit una dintre cele mai importante distincţii din partea platformei internaţionale Tripadvisor. Este vorba despre premiul „Travelers Choice Award”, adică „Alegerea Călătorilor” în anul 2021.

În inima României se află cel mai mare muzeu în aer liber din Europa

Pe o suprafață de 96 de hectare se află un frumos muzeu în aer liber, considerat cel mai mare din Europa. Vestea bună este că parcul se află chiar în România, are deja trei stele Michelin în Ghidul aniversar “România 500 peisaje, destinaţii şi experienţe”, iar acum a primit o nouă distincție.

Muzeul Astra din Sibiu, căci despre el este vorba, a fost recompensat cu una dintre cele mai importante premii din partea platformei internaţionale Tripadvisor: „Travelers Choice Award”, adică „Alegerea Călătorilor” în anul 2021. Distincția este oferită pentru cele mai bune unităţi de turism în ceea ce înseamnă serviciile, calitatea, dar mai ales gradul de satisfacţie al călătorilor şi se bazează, în principal, pe recenziile lăsate de turiştii care au vizitat acest muzeu minunat.

Muzeul Astra a fost premiat de platforma Tripadvisor

Pe lângă cele trei stele Michelin în Ghidul aniversar “România 500 peisaje, destinaţii şi experienţe”, alături de Muzeul Naţional de Artă al României şi Muzeul Ţăranului Român, Muzeul Astra are acum o nouă diplomă pentru frumusețea peisajelor și mulțumirea turiștilor.

Muzeul Astra din Sibiu este prezent pe site-ul Tripadvisor, la capitolul Things to do, adică lucruri pe care turiştii nu ar trebui să le rateze atunci când vizitează orașul din inima României.

„Este a doua distincţie pe care Muzeul Astra o primeşte în acest an, după cele trei stele Michelin prezente în cunoscutul ghid”, a declarat Cosmin Călinescu, purtător de cuvânt Muzeul ASTRA, pentru Observator.

Recenzii pozitive la adresa parcului din Sibiu

Includerea în categoria „Travelers Choice Award” s-a bazat pe recenziile scrise de turişti pe site-ul de călătorii Tripadvisor. Vizitatorii au postat peste 1.000 de fotografii şi au lăsat peste 900 de mesaje. Iar majoritatea au cotat muzeul din Sibiu drept o locaţie excelentă.

„Am văzut şi Muzeul Satului din Bucureşti şi mi se pare puţin superior. Poate că e şi amplasamentul pe scări, mai multă natură. Avem un abonament în fiecare an, e frumos, sunt tot felul de activităţi pentru copii”, au afirmat turiștii.

„Aceste recenzii sunt făcute pentru unităţi culturale şi de turism pentru tot ce le oferă. din punct de vedere gastronomic, turistic, în speţă al cazărilor pe care acestea le oferă, şi mai mult decât atât al activităţilor”, a mai spus Cosmin Călinescu.

Peste 400 de căsuțe din lemn, piatră sau cărămidă

Parcul ASTRA este cel mai mare muzeu în aer liber din Europa. La sud de orașul Sibiu se află peste 400 de clădiri din lemn, piatră sau cărămidă reconstruite pentru a ilustra viaţa satului tradiţional din România. Muzeul în natură este vizitat anual de zeci de mii de turişti.

„Construit acum mai bine de un secol, Muzeul ASTRA cuprinde o adevărată comoară culturală a arhitecturii rurale româneşti. Peste 400 de case, anexe gospodăreşti şi instalaţii tehnice redau originalitatea satului şi păstrează spiritul autentic al ţăranului român. (…)

Pe suprafaţa celor 96 de hectare, vizitatorii pot resimţi atmosfera idilică a satului românesc, iar prin intermediul atelierelor meşteşugăreşti, al târgurilor şi al festivalurilor organizate în cadrul muzeului se păstrează încă autenticitatea tradiţiilor populare, au notat autorii Ghidului aniversar Michelin.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...