Cel mai mare copac din lume, în pericol. Ce înălțime are ”Generalul Sherman” și ce decizie au luat autoritățile pentru a-l proteja de incendii

Ana Anitoiu 17.09.2021, 19:25
Cel mai mare copac din lume, în pericol. Ce înălțime are ”Generalul Sherman” și ce decizie au luat autoritățile pentru a-l proteja de incendii

Cel mai mare copac din lume, numit ”Generalul Sherman”, a fost joi în centrul eforturilor autorităților, astfel încât să nu fie afectat de incendiile de vegetație ce au izbucnit în apropierea lui.

Ce înălțime are ”Generalul Sherman”

Generalul Sherman este un arbore Sequoia cu înălțimea de aproape 84 de metri și o circumferință de 31 de metri la nivelul solului. Este cel mai mare copac din lume ca volum, cu cei 1.487 de metri cubi ai săi.

Cel mai mare copac din lume se află în Pădurea Uriașă a Parcului Național de Sequoia în statul american California. Specialiștii estimează că acest arbore are între 2.300 și 2.700 de ani.

Cel mai mare copac din lume, in pericol. Ce inaltime are ”Generalul Sherman” si ce decizie au luat autoritatile pentru a-l proteja de incendii
Cel mai mare copac din lume, protejat de incendii

Cum a fost protejat de incendii cel mai mare copac din lume

Sub amenințarea a două incendii ce au izbucnit pe 10 septembrie în parcul național, în urma unor trăsnete, Gneralul Sherman a fost și alți copaci au fost acoperiți cui un înveliș de aluminiu ce poate face față la temperaturi extreme pentru perioade scurte de timp.

”Pompierii iau măsuri extraordinare pentru a proteja acești copaci. Vrem să facem tot ce putem pentru a proteja acești arbori vechi de 2.000 sau 3.000 de ani”, a spus un reprezentant al parcului, Christy Brigham.

Unul dintre incendiile ce au izbucnit în Parcul Naționl de Sequoia din California ar fi urmat să ajungă deja la Pădurea Uriașă, unde există 2.000 de arbori. Însă, până joi, flăcările nu s-au extins foarte mult.

Mii de arbori sequoia, distruși de incendii de vegetație

Măsurile luate de pompieri pentru Generalul Sherman și alți arbori vin după ce anul trecut un incendiu de vegetație din această regiune a distrus mii de arbori sequoia, dintre care unii extrem de înalți și vechi de mii de ani.

Mai exact, anul trecut, specialiștii au estimat că un incendiu de vegetație izbucnit în parcul național a distrus între 7.500 și 10.600 de arbori sequoia mari.

Potrivit Daily Mail, în total, și în acest an au ars sute de mii de hectare de păduri din California în incendii de vegetație. Oamenii de știință au dat vina pe încălzirea globală provocată de omenire.

Incendiile de vegetație mici nu le fac rău arborilor sequoia, deoarece sunt protejați de o scoarță groasă. De fapt, acestea îi ajută să se reproducă. Căldura lor ajută la deschiderea conurilor din care sunt eliminate semințe. Însă, incendiile mai mari îi pot distruge.

Copacii enormi din Pădurea Uriașă sunt o atracție turistică imensă. Oameni din toată lumea o vizitează pentru a admira arborii impozanți.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...