Cel mai mare carnaval de stradă din lume, anulat din cauza Omicron. Se întâmplă în țara puternic îndoliată de pandemie

Cătălina Burghelea 05.01.2022, 07:02
Cel mai mare carnaval de stradă din lume, anulat din cauza Omicron. Se întâmplă în țara puternic îndoliată de pandemie

Autoritățile din Rio de Janeiro, Brazilia, au anunțat, marți, 4 ianuarie, că au anulat petrecerile stradale de carnaval de luna viitoare din cauza variantei Omicron, care se răspândește rapid. Este al doilea an consecutiv când coronavirusul forțează anularea paradei stradale de la Rio, care trebuia să aibă loc între 25 februarie și 1 martie.

Carnavalul de la Rio, anulat din cauza Omicron

Oficialii din Rio de Janeiro au decis marți, 4 ianuarie, să suspende tradiționalele parade masive de stradă ale următorului carnaval din cauza progresiei variantei Omicron legate de sărbătorile de sfârșit de an.

Rio de Janeiro a anulat paradele și petrecerile de stradă din timpul celebrului său Carnaval, pentru al doilea an consecutiv, din cauza creșterii cazurilor de COVID-19 și a amenințării variantei de coronavirus Omicron.

Fără festivități stradale nici în 2022

„Carnavalul de stradă, aşa cum s-a desfăşurat până în 2020 (…), nu va avea loc în 2022”, a declarat primarul oraşului Rio de Janeiro, Eduardo Paes, într-o emisiune live pe reţelele de socializare, subliniind dificultăţile de a controla aceste festivităţi într-o perioadă de creştere abruptă a numărului de contaminări cu Sars-Cov-2.

Edilul „Oraşului Minunat” brazilian a făcut precizarea după o întâlnire cu reprezentanţii grupurilor muzicale din cartier („blocos”), care conduc de obicei acest carnaval popular. Parada din Rio a fost anulată pentru al doilea an consecutiv, din cauza pandemiei.

Eduardo Paes a clarificat că s-a propus organizarea de evenimente în trei părți diferite ale orașului, dar „blocos” nu au acceptat-o. Ei intenționează să-i facă o „contra-propunere” , a adăugat primarul.

Doar parada școlilor de samba a primit aprobare

Cu toate acestea, parada spectaculoasă a școlilor de samba din Rio, pe care publicul o urmărește de la tribunele sambodromului Marques de Sapucai din oraș, va continua, spre deosebire de anul trecut, cu măsuri de precauție pentru a preveni răspândirea virusului, a mai spus primarul.

De asemenea, alte orașe braziliene au renunțat la faimoasele parade de carnaval. Săptămâna trecută, oficialii din Salvador au anunțat că nu vor sărbători evenimentul.

Orașele din Brazilia renunță pe rând la festivități

Belo Horizonte, capitala statului Minas Gerais, a decis, de asemenea, că nu va sponsoriza și nu va investi în parade stradale anul acesta, a informat presa locală. Iar Sao Paulo plănuiește să-și transfere parada stradală pe pista de curse de Formula 1 Interlagos din oraș, a informat ziarul Folha de Sao Paulo, potrivit Reuters.

În timpul carnavalului din 2020, în jur de șapte milioane de oameni au participat la festivitățile stradale din Rio, potrivit departamentului de turism al primăriei, Riotur, notează France24.

Este a doua țară din lume cea mai îndoliată de pandemie, după SUA

Sosirea variantei extrem de contagioase Omicron, cuplată cu sărbătorile de iarnă, unde lumea s-a întâlnit cu rudele, a dus la creșterea cazurilor de Covid în orașul Rio de Janeiro.

Noile cazuri de coronavirus au crescut de la 21 (pe 14 decembrie) la 458 doar două săptămâni mai târziu. Până acum, însă, nu a dus la o creștere semnificativă a internărilor în spital sau a deceselor.

Brazilia este a doua țară din lume cea mai îndoliată de pandemie, după Statele Unite, cu aproximativ 620.000 de decese din cauza coronavirusului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...